Чт, 2024-03-28, 12:37
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 24 » Соцвиплати підвищать після відновлення економіки
13:07
Соцвиплати підвищать після відновлення економіки

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) першого перегляду програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україна може отримати другий транш програми SDR1,182 млрд (близько 1,63 млрд дол), прибуде до Києва 29 травня, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на "годині уряду" у Верховній Раді.

Як повідомлялося, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування для України на 17,5 млрд дол., Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу. Україна запропонувала утримувачам її облігацій обговорити скорочення суми основного боргу та купонних виплат, а також продовження термінів обігу паперів.

Уряд також включив у реструктуризацію єврооблігації Києва, державних Ощадбанку та Укрексімбанку, Укрзалізниці, однак вказані позичальники будуть вести консультації з кредиторами з приводу умов реструктуризації їхніх позик як окремі юрособи.

Згідно з програмою з МВФ, угоди щодо зміни умов запозичень повинні забезпечити виконання Україною трьох кількісних зобов'язань: економія на зовнішніх платежах за боргами держави і гарантованих державою і суб'єктів держсектора на суму приблизно 15,3 млрд дол. За період реалізації програми МВФ; забезпечення до 2020 року співвідношення державний борг/ВВП на рівні не вище ніж 71% ВВП; підтримання загальних потреб у фінансуванні бюджету за борговими операціями в середньому на рівні 10% ВВП (максимум 12% ВВП на рік) в 2019-2025 рр.

У той же час найбільші утримувачі українських паперів не хочуть погоджуватися на списання основної суми боргу, вважаючи, що заявлений масштаб скорочення виплат, який має становити приблизно 15 млрд дол. за чотири роки дії програми EFF, занадто великий.

І хоча Україна запросила Росію на переговори з рефінансування боргу, РФ вимагає виплати 3 млрд дол. наприкінці 2015 року, відмовляючись від участі в реструктуризації.

У МВФ заявили, що Україна повинна досягти угоди щодо реструктуризації своєї заборгованості до того, як Міжнародний валютний фонд перегляне свою програму допомоги в червні.

Інвестиційна конференція для залучення в Україну приватного капіталу відбудеться в Києві у вересні

Інвестиційна конференція відбудеться у вересні в Києві, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Ця конференція (що відбудеться 28 квітня - ред.) є першою у низці конференцій, які будуть протягом 2015 року. Наступними будуть інвестиційні конференції. Інвестиційна конференція буде проведена в США, вона готується на 12-13 липня", - розповів він на засіданні Верховної Ради під час "години запитань" до уряду у п'ятницю.

За словами прем'єра, після переговорів з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель німецька сторона дала згоду на проведення інвестиційної конференції.

"У вересні ми плануємо зробити в Києві велику інвестиційну конференцію, щоб максимально залучити приватний капітал до модернізації української економіки та виходу України з економічної кризи", - наголосив голова уряду.

Яценюк про підвищення соцвиплат: Дайте запустити економіку, а не друкарський верстат та інфляцію

Арсеній Яценюк обіцяє підвищення соціальних виплат після поліпшення економічної ситуації в країні.

"Людей не можна обманювати, не можна давати те, чого немає. Назбираємо - гарантію даю: поділимо і підвищимо соціальні стандарти. Але дайте спочатку можливість запустити економіку, а не запускати друкарський верстат і інфляцію", - сказав він на засіданні Верховної Ради під час "години запитань" до уряду.

"Через війну з Російською Федерацією втрачено 20% української економіки, тисячі жертв російської агресії. Дуже складно, щоб країна жила, але вона живе і рухається вперед", - сказав прем'єр.

За словами Яценюка, за 15 місяців не було затримано жодної соціальної виплати.

"Ми виплатили всі пенсії, всі зарплати, всі соцстандарти, - ми виконали всі соціальні зобов'язання, надані країні", - наголосив він.

Прем'єр визнав, що соціальні стандарти, безумовно, мають бути підвищені, але наголосив: "Можна давати гроші, коли ми їх заробили".

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада України проголосувала за внесення змін до пенсійного законодавства. Голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний заявив, що зміни стосуватимуться не більше ніж 700 тисяч людей.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11114 | Додав: abel | Теги: інфляція, соцвиплати, Яценюк, інвестиції, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]