Пт, 2024-03-29, 06:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Спростять візовий режим Україна та Саудівська Аравія
19:43
Спростять візовий режим Україна та Саудівська Аравія

Україна та Саудівська Аравія домовилися про спрощення візового режиму та процедури хаджу (паломництва) до святих міст ісламу в Королівстві Саудівська Аравія.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму коментарі, розміщеному на сторінці у Facebook. "Були досягнуті дуже важливі домовленості щодо спрощення візового режиму. Я з подивом дізнався про те, що на сьогоднішній день візи до Саудівської Аравії є найдорожчими серед усіх країн світу для українців, і відповідно - візи до України найдорожчими для саудитів. Ми з Королем, Його Величністю, домовилися про те, що ми рішуче знижуємо ставки плати зборів за візи і рухаємося до того, щоб забезпечити та полегшити міжлюдські контакти, полегшити можливості для бізнесменів, підприємців, туристів", - сказав він.

Президент також вказав на релігійні обміни та можливість для мусульман-українців (а в Україні проживає до 2 млн мусульман) здійснити хадж до Саудівської Аравії.

"Ми домовилися про те, що ми зробимо максимально спрощення процедури хаджу. І я не виключаю, що і з українського боку ми зробимо декілька ініціатив, які допоможуть захистити права українців-мусульман", - зазначив Порошенко.

Міністерство закордонних справ України домовилося про спрощення візового режиму із Саудівською Аравією, підтвердив у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Домовилися спрощувати візовий режим з Саудівською Аравією. Завтра - безвіз з Еміратами. Затока відкривається для України", - написав Клімкін.

Президент України Петро Порошенко та Король Саудівської Аравії Салман бін Абдулазіз Аль Сауд під час зустрічі домовилися активізувати двосторонню співпрацю в політичній, торговельно-економічній, військово-технічній, енергетичній та інвестиційній сферах

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1716 | Додав: adminA | Теги: україна, віза, Саудівська Аравія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]