Вт, 2024-04-23, 21:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 21 » США звинуватили російські Су-24 в ударі по гумконвою в Сирії
10:28
США звинуватили російські Су-24 в ударі по гумконвою в Сирії

США звинуватили російські ВКС в ударі по гуманітарному конвою ООН у Сирії 19 вересня, коли загинуло близько 20 осіб і згоріло зо два десятки вантажівок з допомогою. Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на двох представників адміністрації США. Пізніше агентство Reuters додало, що удар, на думку американської розвідки, завдали два бомбардувальники Су-24 - вони були в небі над конвоєм у момент атаки.

"Усі докази, які у нас є, вказують на це", - заявив один зі співрозмовників CNN. Раніше представники військового командування США заявляли, що удар з повітря завдали літаки антитерористичної коаліції - а значить або сирійські, або російські.

Пізніше зі звинуваченнями на адресу Росії виступив офіційний представник Білого дому. Заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс заявив Reuters, що США покладають на Росію відповідальність за удар по сирійському конвою, який він назвав "неймовірною гуманітарної трагедією". Зі слів Родса однозначно не випливає, що удару завдали літаки російських ВКС: він вказує, що російський уряд відповідальний, "з огляду на зобов'язання припинити авіанальоти в рамках режиму припинення вогню в місцях надання гуманітарної допомоги".

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова вже відповіла на звинувачення США на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Вона заявила, що Росія "не має нічого спільного" з атакою на конвой і що США, мовляв, "не мають фактів" для таких тверджень.

Удару завдано по гуманітарному конвою і по офісу Червоного Півмісяця в місті Орм аль-Кубра в околицях Алеппо. За даними Сирійського арабського Червоного Півмісяця, загинуло щонайменше 20 людей, з-поміж них директор сирійського Червоного Півмісяця Омар Бакарат. Повністю або частково згоріли 18 з 31 вантажівки в конвої.

Представники сирійської опозиції раніше звинуватили в авіаударі Росію. CNN зазначає, що удар по конвою був завданий на територіях, контрольованих опозиційними сирійськими угрупованнями, які воюють з армією президента Башара Асада.

Представник Міноборони Росії Ігор Конашенков у вівторок заявив, що бойова авіація РФ і Сирії не завдавала ударів по гуманітарному конвою ООН в Алеппо, і звинуватив в атаці на конвой бойовиків терористичного угруповання "Джебхат ан-Нусра".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1818 | Додав: adminA | Теги: гумконвой, Сирія, США, удар, росія су-24 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]