Чт, 2024-03-28, 15:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 4 » SSL сертифікат для захисту користувачів iнтернету
12:48
SSL сертифікат для захисту користувачів iнтернету

Як позбутися нав'язливої ​​SMS розсилки і як захистити свою поштову скриньку від нескінченного потоку рекламних листів - такі питання хвилюють багатьох з нас. Але чомусь дуже мало хто з користувачів замислюється над тим, як же ці персональні дані стали надбанням організацій, що закидують нас спамом.

Відповідь, як не дивно, дуже проста. Якщо тільки ви не були жертвою кібератаки або ваші дані не були вкрадені прямо з вашого комп'ютера будь-яким іншим способом, варіант залишається один - ймовірно, ви відправили свої дані через незахищене з'єднання.

Захищене з'єднання при користуванні сайтом забезпечує SSL протокол, який власникі сайтів можуть отримати у вигляді сертифікату. Це відразу ж буде відображено на сайті - перед рядком адреси сайту ви побачите зелений підпис. Він означає, що особа або компанія, що володіє сайтом, отримала підтвердження незалежного центру сертифікації.

Надсилаючи та приймаючи інформацію через такий сайт, можна бути впевненим, що вона є надійно захищеною від третіх осіб. Такий стан справ дозволяє власникам сайтів визивати довіру у користувачів, що стимулює зростання кількості переходів на сайт. 

SSL з'єднання вкрай важливе для комерційних організацій, на сайтах яких є спеціалізовані сервіси для оплат, форми для введення даних паспорту або банківських карт. Всі ці дані є найважливішими для багатьох з нас, адже якщо дані кредитки будуть отримані зловмисниками, залишається тільки припускати скільки знадобиться часу і сил, щоб відновити на ній позитивний баланс. При цьому, вам навряд чи вдасться вистежити і зловити зловмисника.

Ще один тип шахрайства з сайтами, який в Україні стає досить популярним, - підробка оригінального сайту банку або інтернет-магазину. Уже далеко не один користувач відправив свої гроші «в нікуди», тільки завдяки тому, що не помітив незначну відмінність в домені підробленого сайту. Якщо ж сайт, на який ви потрапили, підтверджений SSL сертифікатом, ви обов'язково будете завжди звертати увагу на зелений підпис - кожен наступний раз, переходячи на його сторінки.

Якщо ви є власником сайту, але ще не замислювалися над його захистом, точно так само як і над захистом своїх користувачів або навіть клієнтів, - не варто зволікати. Не дозволяйте зловмисникам користуватися вашим добрим ім'ям і вводити в оману користувачів мережі. Так ви збережете вашу репутацію, а також персональну інформацію всіх користувачів вашого ресурсу.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 11438 | Додав: Nata | Теги: SSL сертифікат, сайт, SSL, Інтернет | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]