Пт, 2024-03-29, 03:06
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Травень » 15 » Суд у справі Кернеса перенесли: прокурори заявляють про тиск на свідків
15:46
Суд у справі Кернеса перенесли: прокурори заявляють про тиск на свідків

Сьогодні, 15 травня, в Київському районному суді Полтави в ході судового засідання у справі по обвинуваченню мера Харкова Геннадія Кернеса у тортурах і викраданнях учасників місцевого Євромайдана і загрозу вбивством, сторона обвинувачення оголосила про підстави сумніватися в неупередженості судді і попросила перерву для підготовки заяви про його відвід.

Прокурори після допиту свідка Юрія Руденко заявили, що їм перешкоджають у наданні доказів у справі та встановленні істини.

"Ми вважаємо, що під час засідання була порушена ст. 22 КПК України. Під час допиту свідка суд зняв питання від сторони обвинувачення. Також суд неодноразово дозволяв адвокатам заважати стороні обвинувачення в допиті свідків. Ми це розцінюємо як тиск на свідків. Нам перешкоджають у наданні доказів по цій справі і встановлення істини. Ми маємо намір підготувати письмову заяву про відвід судді. Продовжувати допит свідків сьогодні ми вважаємо недоцільним", - заявив прокурор Олександр Ганилов.

Обвинувачений Кернес і його захисники виступили за те, щоб сьогодні продовжити допит свідків, однак суддя Андрій Антонов, з урахуванням висловлювань прокурора, оголосив перерву в слуханні справи до 29 травня.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес і двоє його охоронців (Віталій Блінніков і Євген Смицький) підозрюються у викраденні і побитті учасників Евромайдана 25 січня 2014 року.

2 березня 2015 року Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення перенести розгляд кримінального провадження стосовно Кернеса з Дзержинського районного суду Харкова у Київський райсуд Полтави.

28 квітня 2014 р. невідомий скоїв замах на життя Кернеса, поранивши його з вогнепальної зброї в спину під час пробіжки. В даний час він пересувається на інвалідному візку.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1744 | Додав: abel | Теги: Суд, кернес, харків, полтава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]