Чт, 2024-03-28, 14:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 4 » Суд в Сіетлі призупинив дію указу Трампа. Білий дім опротестує
15:29
Суд в Сіетлі призупинив дію указу Трампа. Білий дім опротестує

 Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Білий дім опротестує рішення суду

Дію указу призупинено по всій країні до тих пір, поки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вона вимагає визнати основні положення указу неконституційними і скасувати його.

Рішення про призупинення дії указу виніс федеральний суддя Джеймс Робарт з Сітетла. Воно діє на всій території країни. Як зазначає CNN, це рішення обіцяє "повні невпевненості" в частині виконання резонансного указу вихідні.

Прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон, коментуючи рішення призупинити дію указу, назвав його свідченням торжества закону в США. Він додав, що тепер люди, що потрапили під дію указу, знову зможуть звертатися за візами. На його думку, указ порушує положення американської конституції про рівність перед законом, право за свободу віросповідання, право на справедливий судовий розгляд і закони про іміграцію.

Reuters зазначає, що укази Трампа призупинили дію десятків тисяч віз. І поки неясно, чи вважається, що ці візи будуть дійсні після прильоту або ж прибулі в США можуть зіткнутися зі складнощами в аеропортах.

Юрист, який представляє інтереси американського уряду, відповідаючи на питання судді під час слухань у федеральному суді штату Вірджинія, заявив, що були анульовані понад 100 тисяч американських віз. При цьому нікому з тих, що поверталися в США людей з постійним дозволом на проживання не було відмовлено у в'їзді, підкреслив він.

Урядовий юрист виступаючи в ході слухання позову, поданого двома братами з Ємену, що прилетіли в США в минулу суботу. Незважаючи на те, що у них був тимчасовий вид на проживання, їх відразу ж посадили на зворотний рейс в Ефіопію.

"Кількість 100 тисяч забирає повітря з моїх легенів". - заявив у суді юрист з Центру правової допомоги, який представляє інтереси братів.

Однак пізніше Держдепартамент назвав уточнені дані, згідно з якими після підписання імміграційного указу Трампа було анульовано менше 60 тисяч віз, передає Associated Press.

Прикордонна служба вже випустила вказівку для авіакомпаній про те, що уряд США швидко відновить видачу віз громадянам країн з чорного списку Трампа, а біженців з цих країн слід пускати на літаки, що летять в Америку.

Білий дім опротестує рішення суду

Мін'юст США має намір опротестувати рішення суду в Сіетлі, який призупинив дію указу президента країни Дональда Трампа, яким він заборонив в'їзд в країну громадянам семи держав з переважно мусульманським населенням. Про це повідомила прес-служба Білого дому.

"Найближчим часом міністерство юстиції має намір опротестувати це рішення і захистити указ президента, який, як ми вважаємо, законний і відповідає (законам США)", - йдеться в повідомленні.

При цьому спочатку в коментарі Білого дому було оголошено, що рішення суду "обурливе". Пізніше епітет прибрали.

У Білому домі підкреслюють, що укази Трампа націлені на захист США і "президент має конституційне право і обов'язок захищати американців".

Нагадаємо, указ президента США "Про захист країни від в'їзду іноземних терористів" був підписаний 27 січня і став найбільш резонансним рішенням за перші дні роботи нової адміністрації. Документ призупиняє прийом біженців: з Сирії - на невизначений термін, з інших країн - на 120 днів. Також на 90 днів забороняється в'їзд громадянам країн, що викликають "особливу стурбованість". Це сім країн з переважно мусульманським населенням: Сирія, Іран, Ірак, Лівія, Сомалі, Судан та Ємен.

Указ Трампа викликав бурю протестів у США та по всьому світу, його виконання наштовхується на судові заборони. Члени сенату США від Демократичної партії мають намір внести на розгляд законопроект, який дозволить скасувати дію указу. Генпрокурори 15 американських штатів назвали це рішення Трампа "незаконним".

Відзначимо, в Детройті суддя Східного округу штату Мічиган Вікторія Робертс також тимчасово призупинила дію антиміграційного указу Трампа. Згідно з рішенням суду, забороняється "відмовляти у в'їзді в США тим, хто легально живе в країні на постійній основі, а також тим, хто має чинну імміграційну візу".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1835 | Додав: adminA | Теги: сіетл, Білий дім, трамп, указ, зупинка, Суд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]