Пт, 2024-03-29, 14:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 15 » Там удвічі дорожче, де окуповано - з'ясувала ОБСЄ
22:12
Там удвічі дорожче, де окуповано - з'ясувала ОБСЄ

Ціни на ринку в Новоазовську - окупованому бойовиками адміністративному центрі району Донеччини, який лежить на узбережжі Азовського моря і межує з Росією, - в середньому вдвічі вищі, ніж у недалекому Маріуполі, контрольованому українським урядом. Цей факт задокументували члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) у своєму звіті.

"...По дорозі в контрольований "ДНР" міжнародний пункт пропуску на кордоні між Російською Федерацією і Україною (за 52 км на схід від Маріуполя), - повідомляють спостерігачі ОБСЄ, - СММ заїхала в контрольований "ДНР" Новоазовськ, де відвідала місцевий ринок. Там виявилося, що ціни, як правило, удвічі перевищували аналогічні в Маріуполі".

Раніше повідомлялося, що на дорожнечу скаржаться і жителі окупованого бойовиками Луганська. Луганці, які прибувають в контрольований українською владою райцентр Станиця Луганська, щоб закупити харчі й отримати пенсію, в бесідах з журналістами говорили про блокаду, шалені ціни на продукти і важке життя на окупованих бойовиками територіях. Зазначали, що ціни в Луганську вищі приблизно вдвоє і зізнавалися, що мріють про звільнення їхнього міста українською армією.

Дорожнеча робить вигідною контрабанду на окуповані бойовиками території і породжує великомасштабну корупцію в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. "Проходження машини [з контрабандними товарами] через блокпост коштує від 50 до 150 тис. гривень. Ось вам і ціна питання! Коли йде 20-тонна фура, на якій підприємець або контрабандист заробляє вп'ятеро більше, ніж вкладає, то він може віддати частину заробітку. І це колосальні гроші!" - зазначав заступник начальника міліції Донецької області Ілля Ківа.

Ківа також підкреслював, що в нинішніх умовах з контрабандою важко боротися. "Поки у нас немає законодавчих можливостей - ми не зможемо вирішити це питання. Якщо порушника можна буде затримати і посадити на кілька років - то, повірте, це їх зупинить. А на сьогодні я можу їх тільки розвернути або передати фіскальній службі. І яка це боротьба?.. Якщо я зараз почну боротися ефективними методами, то мене самого посадять у в'язницю - за перевищення повноважень", - зізнався Ківа в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомляв, що через дії контрабандистів буде змушений накласти повну заборону на проїзд в окуповані бойовиками райони на транспорті. "Кому війна, а кому комерція. Виходить так, що сепари нам - постійні обстріли, якими розбомбило майже пів-області, а ми їм пиво!" - пояснював ситуацію з контрабандними перевезеннями Москаль на своїй сторінці у Facebook.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11026 | Додав: adminA | Теги: удвічі дорожче, ОБСЄ, де окуповано | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]