Чт, 2024-04-25, 11:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 9 » Трамп переміг на виборах президента США
11:50
Трамп переміг на виборах президента США

 Кандидат у президенти США від Республіканської партії, мільярдер Дональд Трамп здобув перемогу на 58-х виборах президента США, отримавши наразі 288 голосів членів Колегії вибірників, передає телеканал CNN.

За даними телеканалу, Трамп переміг уже у 29 американських штатах: Індіана, Кентуккі, Західна Вірджинія, Теннессі, Міссісіпі, Оклахома, Південна Кароліна, Алабама, Північна Дакота, Вайомінг, Південна Дакота, Небраска, Канзас, Арканзас, Техас, Луїзіана, Монтана, Міссурі, Айдахо, Аляска та ключові Огайо, Північна Кароліна, Флорида, Джорджія, Юта, Айова, Вісконсин, Арізона та Пенсильванія.

Його суперниця, демократ Гілларі Клінтон, отримала 215 голосів 17 штатів: Вермонт, Іллінойс, Массачусетс, Род-Айленд, Нью-Джерсі, Меріленд, Делавер, Нью-Йорк, Коннектікут, Нью-Мексико, Каліфорнія, Гаваї, Орегон, Вашингтон, Колорадо, Вірджинія, Невада, а також округу Колумбія.

Голоси вибірників поки що не розподілено в чотирьох штатах - Мен, Нью-Гемпшир, Мінессота, Мічиган.

Для обрання президентом США необхідно було заручитися підтримкою щонайменше 270 членів Колегії вибірників.

Американці обирали 45-го президента та 48-го віце-президента, що змінять на цих посадах Барака Обаму і Джо Байдена, які відслужили два терміни у Білому домі.

Трамп почав промову зі слів про Клінтон

Дональд Трамп виступив з переможною промовою. Розшифровку виступу публікує сайт Vox.

В першу чергу республіканець повідомив, що вже отримав дзвінок від своєї головної суперниці Гілларі Клінтон. "Вона привітала нас. Це стосується нас. З нашою перемогою, а я привітав її і її сім'ю з дуже напруженою кампанією. Я маю на увазі, вона билася дуже жорстко. Гілларі працювала дуже довго і дуже наполегливо протягом довгого періоду часу, і ми зобов'язані їй своєю вдячністю за її службу нашій країні", - заявив Трамп, підкресливши, що говорить абсолютно щиро.

За його словами, тепер для Америки настала пора залікувати "рани розбрату". "Ми повинні об'єднатися, всі республіканці і демократи, і незалежні представники цієї нації, я говорю, що для нас настав час зібратися як єдиний народ", - проголосив мільярдер-республіканець. Трамп пообіцяв, що буде президентом для всіх американців, зазначивши, що це важливо для нього.

До своїх противників Трамп звернувся за керівництвом і допомогою для спільної роботи над об'єднанням країни. "Як я говорив з самого початку, для нас це була не кампанія, а скоріше неймовірний і великий рух, що складається з мільйонів працьовитих чоловіків і жінок, які люблять свою країну і хочуть кращого, світлішого майбутнього для себе і своєї сім'ї", - зазначив Трамп.

Посол США в Україні Марі Йованович переконана в незмінності ставлення Штатів до України. "У мене є чітка впевненість у тому, що незалежно від того, хто буде наступним президентом, що і в перехідний період, і при новій адміністрації США залишаться потужним партнером України", - сказала посол журналістам у середу вранці в Києві.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1930 | Додав: adminA | Теги: трамп, переміг, США, вибори, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]