Пт, 2024-03-29, 08:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 1 » Трамп пішов на вирішальний "штурм". Клінтон відповідає
11:04
Трамп пішов на вирішальний "штурм". Клінтон відповідає

 Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що його опонентка за головний пост країни намагається втягнути Вашингтон у воєнний конфлікт з Москвою в Сирії, який може перетекти в третю світову війну.

"Хілларі, що застрягла у вашингтонській бульбашці, де не пам'ятають уроків минулого, хоче почати в Сирії справжню війну, вступивши в конфлікт з Росією, яка володіє ядерною зброєю, що може втягнути нас в третю світову війну", - цитує Трампа ТАСС.

За словами мільярдера, "пихаті представники політичних кіл ніколи нічого не вчаться", а "повторюють ті самі помилки, ті ж брехливі слова". "Як може Хілларі керувати країною, якщо вона навіть не може впоратися зі своєю поштовою скринькою? Одна катастрофа йде слідом за іншою, один скандал за іншим, одне зрадництво за іншим", - зазначив Трамп на зустрічі з виборцями.

Клінтон, перебуваючи на посту держсекретаря США, вела службове листування, використовуючи особистий поштовий сервер. Владі були передані майже 30 тисяч таких листів. На початку липня стало відомо, що ФБР, вивчивши листування і сервер Клінтон, не знайшло підстав для порушення кримінальної справи щодо неї.

У минулу п'ятницю, втім, директор ФБР Джеймс Комі оголосив, що в справі про листування Клінтон з'явилися нові матеріали, і тепер бюро належить проаналізувати додатковий масив її службових листів. При цьому він зазначив, що наразі неясно, чи важливі матеріали в них містилися і скільки часу займе розслідування.

Газета The New York Times, в свою чергу, з'ясувала, що розслідування було відновлено після того, як співробітники ФБР виявили електронні листи, що стосуються помічниці Клінтон - Хуми Абедін і її чоловіка Ентоні Вінера. Про які саме послання йдеться, ще не ясно.

Сама Клінтон назвала таке рішення "не просто дивним", а "безпрецедентним", оскільки воно було зроблено за кілька днів до виборів директором ФБР без будь-яких пояснень.

"Тут немає ніякого діла", - заявила колишня перша леді країни. При цьому Клінтон знову з посиланням на дані американських спецслужб звинуватила Росію в кібератаках на США. Крім того, вона також привернула увагу присутніх американців до "особливо теплих" відносин Трампа з Кремлем.

"За 8 днів до президентських виборах Трамп повинен негайно розкрити всі свої зв'язки з Кремлем і російською владою", - зазначила екс-держсекретар США.

Одночасно з цим Білий дім відмовився коментувати по суті рішення ФБР відновити розслідування навколо витоку службового листування Клінтон. "Я не буду ні захищати, ні критикувати те, що директор ФБР Джеймс Комі вирішив повідомити громадськості про це розслідування", - зазначив прес-секретар президента США Джош Ернест.

Він пояснив, що "не знає, як ухвалювалися ці рішення, які чинники враховувалися". За його словами, рішення "не узгоджувалися" з Білим домом, і ніхто зі співробітників Білого дому "не знає їхнього підґрунтя". Взагалі Білий дім "намагається скрупульозно уникати навіть видимості втручання" в діяльність правоохоронних органів США, підкреслив Ернест.

Глава ФБР виступав проти публічних звинувачень Росії у причетності до хакерських атак

Один з колишніх співробітників ФБР у бесіді з телеканалом CNBC розповів, що Комі виступав за те, щоб влада не звинувачувала Росію в причетності до хакерських атак на сервери Демократичної партії.

За словами співрозмовника телеканалу, Комі вважав, що згадка Росії в даному контексті може вплинути на хід передвиборчої кампанії в США.

Проте 7 жовтня було опубліковано спільну заяву Міністерства національної безпеки і апарату директора Національної розвідки США Джеймса Клеппера, в якому стверджувалося, що злам був здійснений з серверів, які експлуатуються російською компанією.

Комі пропонував обмежитися формулюванням, згідно з якою "інша держава намагалася підірвати вибори", і не згадувати Росію. Глава ФБР також намагався домогтися того, щоб влада не приписували Москві причетність до кібератаки.

У свою чергу The New York Times з посиланням на власні джерела повідомляє, що ФБР досі не знайшло переконливих або прямих доказів зв'язків кандидата в президенти США Дональда Трампа з російським урядом.

ФБР протягом усього літа вело розслідування в кількох напрямках, намагаючись знайти зв'язки Трампа з російським бізнесом, а також зв'язки його радників. Крім того, велися пошуки тих, хто причетний до зламу серверів Демократичної партії.

Однак і в цьому питанні ФБР і розвідка вважають, що метою зламу серверів не було обрання Трампа президентом, а зрив президентських виборів взагалі.

Напередодні стало відомо, що перевага Клінтон перед Трампом скоротилася до 2%. Нагадаємо, голосування на чергових виборах американського президента відбудеться наступного вівторка, 8 листопада 2016 року.

Вперше в історії американської виборчої системи Трамп вже заявив, що може не визнати результатів перемоги Клінтон.

На думку деяких оглядачів зі США, Кремль готує щось на кшталт "кольорової революції" на підтримку проросійського кандидата Трампа.

Варто зауважити, що після того, як Трамп припустився агресивних висловлювань на адресу спікера Палати представників Пола Райяна та інших високопоставлених однопартійців, Республіканська партія почала кампанію з антиреклами цього кандидата.

Колишня держсекретар США, член Республіканської партії Кондоліза Райс заявила, що Трамп має зняти свою кандидатуру з президентських виборів. "Годі! Трамп не повинен бути президентом. Він повинен зняти свою кандидатуру. Як республіканка, я сподіваюсь підтримувати когось, хто має гідність і рівень, щоб балотуватися на чільну посаду в найпотужнішій демократії світу", - наголосила Райс.

За нього також не голосуватиме Арнольд Шварценеггер.

Із закликом до республіканців не голосувати за одіозного Трампа виступив й чинний президент Сполучених Штатів Барак Обама.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1882 | Додав: adminA | Теги: трамп, штурм, клінтон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]