Пт, 2024-03-29, 04:00
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Травень » 15 » Трейлер фільму "Моє місто. 100 років на екрані". ВІДЕО
16:22
Трейлер фільму "Моє місто. 100 років на екрані". ВІДЕО

В Івано-Франківську створили унікальний історично-мистецький кінопроект "МОЄ МІСТО. 100 РОКІВ НА ЕКРАНІ". Документальна кінохроніка Станиславова, Станіслава та Івано-Франківська 1917 – 2017 років.

З численного віднайденого матеріалу творці змонтували німий 45 хвилинний фільм, у котрому відібрали найзнаковіші моменти життя міста. Сценарій написав відомий місцевий краєзнавець Іван Бондарев.

Стрічку продемонструють 27 травня (субота) о 21:00 в старому дворику медичного університету під живий музичний супровід. Кінохроніка показує усі історичні періоди, а також окупації, під якими було місто впродовж останніх ста років: Австро-Угорщина, Річ Посполита, окупація угорськими та німецькими військами, радянська окупація та Незалежна Україна.

Окрім того, що ініціаторам проекту вдалося поєднати різні сюжетні лінії життя міста за сто років у одне 45-хвилинне німе кіно, особливістю фільму є і його еклектичний музичний фон. Класичні мелодії від струнного ансамблю "Quattro corde" у поєднанні із сучасним електронним сетом від "хaoRa" – вдало доповнюють відеоряд, розставляють акценти, тримають увагу глядача та не дають відірватися від екрана. Такий музичний мікс є невипадковим. У фільмі фіґурують як старий Станиславів, якому притаманна традиційність тогочасної Європи, так і сучасний Івано-Франківськ з його пошуком новизни.

Цікавим є і те, що для проекту відомий письменник Тарас Прохасько написав прозові тематичні тексти, які зачитає під час показу фільму.

Ініціатива здійснена силами мистецької аґенції "Мантикора", тижневика "Репортер" та телерадіокомпанії "Вежа".

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1871 | Додав: adminA | Теги: моє місто100 років на екрані, ТРЕЙЛЕР, фільм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]