Вт, 2024-04-23, 19:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 21 » У Давосі стартує Всесвітній економічний форум
14:42
У Давосі стартує Всесвітній економічний форум

 Щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) 45-й раз відбудеться в швейцарському Давосі. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Знаменитий гірськолижний курорт з 21 по 24 січня прийматиме близько 2,5 тис. делегатів зі 140 країн світу.

За традицією серед них буде кілька десятків президентів і керівників урядів, глави міжнародних організацій і впливові громадські діячі.

З моменту початку світової кризи в 2008 році в Давосі головно обговорювали питання стану світової фінансової системи.

Однак ще торік організатори вирішили дещо змінити акценти повістки форуму, оголосивши ключовими теми охорони здоров'я та медицини (зокрема їхній вплив на економіку).

Тема Давосу-2015 - "Новий глобальний контекст".

У цей контекст вписані десять основних викликів, з якими, на думку організаторів, стикається сучасний світ - дефіцит ресурсів, рівність статей, розвиток інфраструктури, майбутнє інтернету, боротьба з корупцією, соціальна інклюзивність.

Характерно, що перспективи фінансових систем перераховані в списку світових викликів в останню чергу.

Крім того, організатори виокремлюють ще кілька важливих тем Давосу-2015 - загрози пандемій, нова ситуація на енергетичному ринку, геополітичні конфлікти, в тому числі протистояння в Україні.

У цьому контексті очікується, що Україні на Давоському форумі буде відведено трохи більше уваги, ніж у попередні роки. Українська секція програмою форуму передбачена в перший же день: на сесії під назвою "Майбутнє України" виступить президент Петро Порошенко, якому довелося скоротити програму свого перебування в Давосі через загострення бойових дій в Донецькій і Луганській областях.

У середу Порошенко проведе окрему сесію-дискусію "Майбутнє України". Пряму трансляцію цього заходу можна буде переглянути на сайті Всесвітнього економічного форуму за посиланням: http://www.weforum.org/sessions/summary/future-ukraine-1. Початок заходу - о 17.30 за українським часом.

Президент також проведе низку двосторонніх зустрічей, зокрема з питань подолання економічної кризи, залучення інвестицій в Україну та зовнішньополітичної ситуації.

Порошенко також зустрінеться з головними редакторами та журналістами провідних світових видань та візьме участь у прямих ефірах на каналах Bloomberg Europe TV та CNN.

Крім цього, як повідомив заступник глави АП Дмитро Шимків, пройдуть також ще дві спеціальні сесії про Україну "Сценарії для України: вихід із зачарованого кола" та спеціальна сесія для представників бізнесу та органів влади.

У п'ятницю, 23 січня, відбудеться традиційний Український ланч у Давосі, який проводить Фонд Віктора Пінчука. Він буде закритий для висвітлення ЗМІ.

Також у рамках форуму заплановані дві спеціальні сесії, які будуть присвячені реформам, проведеним в Україні, і економічним наслідкам збройного протистояння на Донбасі. У них візьмуть участь глава НБУ Валерія Гонтарєва, міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр економіки Айварас Абромавічус.

Як зазначається, другий рік поспіль у Швейцарію приїде держсекретар США Джон Керрі. Також Ангела Меркель, яка пропустила минулий рік через травму, отриману під час катання на лижах, повертається в Давос і звернеться до учасників з промовою 23 січня.

Участь у форумі візьмуть президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр КНР Лі Кецян і багато інших керівників найвищого рівня.

У суботу, 24 січня, відбудеться традиційна сесія за участю голови МВФ Крістін Лагард, присвячена перспективам розвитку світової економіки.

Раніше повідомлялося, що Порошенко має намір обговорити в Давосі питання фіндопомоги та оборони у рамках двосторонніх зустрічей.

Нагадаємо, ВЕФ - традиційна щорічна зустріч політиків, бізнесменів і громадських діячів світового рівня. Засновником та виконавчим головою однойменної організації, що проводить форум, є Клаус Шваб. З 1971 року він спрямовує зусилля організації на покращення світу через співпрацю держави та бізнесу.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11170 | Додав: admin | Теги: Давос, всесвітній економічний форум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]