Пт, 2024-04-19, 05:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 27 » У Києві стартував саміт "Україна-ЄС". Тривають перемовини
13:02
У Києві стартував саміт "Україна-ЄС". Тривають перемовини

У Києві в понеділок, 27 квітня, пройшла офіційна церемонія зустрічі учасників саміту "Україна - Європейський Союз".

Біля будівлі Адміністрації президента глава української держави Петро Порошенко зустрів президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, президента Європейської Ради Дональда Туска.

Саміт пройде в Адміністрації президента (Банкова, 11). Церемонія зустрічі розпочалася о 12.10.

В рамках саміту Порошенко проводить зустріч у форматі "віч-на-віч" з Туском і Юнкером.

Як повідомляє прес-служба глави держави, це перший саміт між Україною та Європейським Союзом після подій на Майдані. Він буде присвячений реалізації Угоди про асоціацію та політичним і економічним реформам в Україні, включаючи питання фінансової та іншої допомоги з боку Євросоюзу.

Після зустрічі президентів відбудеться пленарне засідання, під час якого обговорюватимуться процес реформ в Україні та галузева співпраця.

За підсумками саміту відбудеться спільна прес-конференція президентів.

О 14.40 розпочнеться пленарне засідання саміту, яке транслюватиметься в прямому ефірі Національної телекомпанії України.

О 16.15 відбудеться спільна прес-конференція президента України Петра Порошенка, президента Європейської Ради Дональда Туска і президента Європейської Комісії Жана-Клода Юнкера, яка також транслюватиметься Національною телекомпанією України.

Фокус саміту буде на проведенні реформ в Україні, зокрема конституційної реформи, реформи з децентралізації, боротьби з корупцією, судової системи, реструктуризації енергетичного сектору та покращення бізнес-клімату.

Також на саміті буде розглядатися питання направлення миротворчої місії ЄС на Донбас. Крім того, він має стати "чітким сигналом солідарності ЄС з Україною".

Довідка

Проведення самітів Україна-ЄС відбувається на підставі статті 7 Угоди про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС, відповідно до якої "сторони проводять консультацій на найвищому політичному рівні у разі такої необхідності".

Засідання самітів проводяться за участю президента України, президента Європейської Ради та президента Європейської Комісії.

Зустрічі у рамках самітів надають сторонам можливість на найвищому рівні підбити підсумки співробітництва між Україною та ЄС, визначити пріоритети взаємодії на найближче майбутнє, обговорити розвиток ситуації в Україні та Європейському Союзі, а також узгодити позиції щодо актуальних міжнародних питань.

З часу започаткування практики проведення самітів Україна-ЄС відбулося п’ятнадцять таких зустрічей на найвищому рівні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11109 | Додав: abel | Теги: саміт Україна-ЄС, перемовини, тривають перемовини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]