Сб, 2024-04-20, 04:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 14 » У Криму скорочують зарплати і обмежують доступ до води
13:55
У Криму скорочують зарплати і обмежують доступ до води

У Севастополі заробітна плата вчителів за березень зменшилася в середньому на тисячу рублів (близько 350 грн). Про це заявила вчителька школи №22 Любов Смирнова на брифінгу в "законодавчих зборах" Севастополя.

"Базовий оклад вчителя вищої категорії школи №22 у 2015 році так і залишився в розмірі 15 тис. рублів, а вчителька школи №30, отримавши "роздруківку", виявила різницю в бік зменшення на 1200 рублів", - повідомила Смирнова.

Дану інформацію підтвердила голова "Севастопольської міської організації профспілки працівників освіти і науки" Тетяна Козлова. "Люди в шоці. Зарплата в березні виявилася меншою на тисячу порівняно з січнем-лютим 2015 року", - сказала вона.

Начальник "управління загальної середньої, дошкільної освіти головного управління освіти і науки" Олена Богомолова, у свою чергу, заявила, що на сьогодні заборгованість із стимулюючих виплат за січень-березень погашено. При цьому Козлова зауважила: "Я розбиралася з Балаклавським районом, у педагогів у платіжних документах не вказана сума стимулюючих".

Усі педагоги, за її словами, поставили свої підписи в наказі про зміну умов оплати праці педагогам шкіл, дитсадків та прийняття базової розрахункової одиниці працівників галузі.

Раніше повідомлялось, що у Севастополі працівники бюджетної сфери стали отримувати зарплату на третину менше, ніж наприкінці 2014 року. Про це заявила "сенатор" від Севастополя Ольга Тимофєєва. За визнанням Тимофєєвої, проблема з виплатою заробітної плати бюджетникам стоїть особливо гостро".

"У звітах уряду цього не побачиш - там все в порядку, але насправді бюджетники отримують зарплату на 30-40 відсотків нижчу за заробітну плату III-IV кварталу 2014 року. Це порушує права цих працівників", - повідомила Ольга Тимофєєва.

Кримчанам встановлять ліміти користування водою із свердловин

Нелегітимне "Міністерство екології та природних ресурсів" окупованого Росією Криму планує встановити ліміти для кожної свердловини з видобутку води, дотримання яких буде контролюватися за допомогою лічильників. Про це повідомив "міністр екології та природних ресурсів" півострова Геннадій Нараєв.

За словами Нараєва, регулювання видобутку води з невеликих свердловин, розташованих у приватних домоволодіннях, зіткнеться з великими труднощами, але чиновники готові до цього. "Враховуючи дефіцит води, який є в Криму, ми повинні всіх зобов'язати встановити лічильники. Наші фахівці визначать, скільки можна видобувати, і ліміти не можна буде перевищувати. Для кожної свердловини буде визначений свій ліміт. Це - завдання архіскладне, воно займе тривалий час", - зазначив Нараєв.

На думку екологів, буріння свердловин в Криму вирішить проблему повного водозабезпечення тільки на 2-3 роки і призведе до засолення ґрунтів у північній і центральній частинах півострова.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 11078 | Додав: abel | Теги: У Криму скорочують зарплати, зарплати в Криму, зарплати, зарплати вчителів | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]