Вт, 2024-04-23, 20:52
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 15 » У Криму та Росії пройшли підготовку 3000 бойовиків
13:19
У Криму та Росії пройшли підготовку 3000 бойовиків

У зоні конфлікту на Донбасі зберігається складна ситуація. У районі Донецька російсько-терористичні війська під прикриттям артилерійського вогню продовжують проводити перегрупування своїх сил на ділянці Спартак - Старомихайлівка, намагаючись відновити боєздатність підрозділів, що раніше брали участь в атаках на позиції українських військ у Донецькому аеропорту і біля Пісків.

У ході перегрупування противник намагається створити ударні групи на нових ділянках, готуючись до продовження активних дій. Про це сьогодні вранці, 15 січня, в Facebook написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

У районі Ясинуватської розв'язки також триває накопичення сил противника. Відзначається перекидання на передній край не тільки "піхотних" підрозділів, а й артилерії, зафіксовано обладнання нових артилерійських позицій в даному районі.

Аналогічні дії противник проводить у районі Спартака.

Крім того, поблизу Донецька зафіксована активність трьох бронегруп супротивника. Одна з них діє між Спартаком і Донецьким аеропортом, друга зайняла позиції перед летовищем, третя бронегрупа оперує між Пісками і Красногорівкою. Ці бронегрупи виконують завдання безпосередньої вогневої підтримки "піхоти" супротивника, яка атакує Донецький аеропорт і Піски.

Через Сніжне російсько-терористичні війська перекидають ремонтні підрозділи і конвої постачання для забезпечення своїх формувань, що дислокуються в північному та північно-західному районах Донецька.

Зафіксовано перекидання тактичної групи російсько-терористичних військ в районі Старобешеве - Комсомольське. У складі передових підрозділів зазначеної тактичної групи - 7 бойових броньованих машин (ББМ) і до 10 одиниць вантажного автотранспорту. Тактична група перекидається на південь від Старобешевого.

На приморському напрямку відзначається початок перекидання до Павлополя передових підрозділів тактичної групи російсько-терористичних військ, що діяла в районі Новоазовська. Перекидання здійснюється переважно в темний час доби невеликими групами (бойова техніка і жива сила перекидається окремо). Зафіксована появу на цій ділянці як мінімум однієї свіжої посиленої ротної тактичної групи (РТГ) противника, що має в своєму складі три танки і до 12 ББМ.

У районі Стаханова противник веде вогонь зі ствольної артилерії з нових обладнаних вогневих позицій по передових позиціях українських військ біля Попасної.

У районі Кримського та Трьохізбенки російсько-терористичні війська продовжують вести вогневе протиборство з підрозділами українських військ. Противник використовує переважно міномети та ствольну артилерію (САУ), також спостерігається використання щонайменше однієї батареї РСЗВ.

Через Луганськ до складу угруповання російсько-терористичних військ, зосередженої в районі Щастя - Станиця Луганська, продовжує прибувати поповнення. Всього впродовж трьох днів зафіксовано перекидання 15 одиниць бронетехніки і до одного посиленого мотострілецького батальйону.

Закінчується черговий цикл підготовки бойовиків для дій на Донбасі в спеціалізованих навчальних центрах у Перевальному (окупований Крим) і під Ростовом-на-Дону (РФ). Загальна чисельність підготовлених бойовиків перевищує 3000 осіб. Ці сили терористів увійдуть до складу створюваних централізованих збройних формувань так званої "Новоросії".

Нагадаємо, 13 січня через обстріли бойовиків обвалилася диспетчерська вежа аеропорту. Зав'язався запеклий бій. Силовики зуміли відбити атаку. У штабі АТО заявили, що новий термінал донецького аеропорту все ще перебуває під українським контролем.

Цього ж дня терористи обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів. На місці загинуло десятеро цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка. Таким чином, кількість жертв досягла 12 людей. Понад півтора десятки поранених жителів залишаються в лікарні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11029 | Додав: admin | Теги: підготовка, бойовик, Росія, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]