Ср, 2024-04-24, 04:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 31 » У Норвегії жінка вперше очолила військово-повітряні сили
12:20
У Норвегії жінка вперше очолила військово-повітряні сили

 Міністерство оборони Норвегії оголосило про призначення Тоні Скіннарланд новим командувачем Військово-повітряних сил країни. Вперше на цю посаду призначили жінку.

Призначення 49-річної генерал-майора Тоні Скіннарланд збіглося з початком модернізації норвезьких ВПС, зокрема, із заміною парку старих винищувачів F-16 на надсучасні F-35С.

Скіннарланд виконувала обов'язки глави ВПС після того, як її попередник помер у жовтні минулого року.

Скіннарланд майже три десятиліття прослужила в армії - не в якості пілота, – її призначення розглядають як нову віху на шляху до гендерного паритету.

З початку 1990-х років у норвезькій армії жінки служили як льотчики-винищувачі, пілоти вертольотів і командири підводних човнів.

Військова служба є обов'язковою для обох статей у Норвегії з минулого року, що є унікальним випадком для країни-члена НАТО. Але у зв'язку з обмеженою кількістю місць до армії набирають тільки найбільш вмотивованих.

Зазначимо, в 2016 році Норвегія вперше з часів Другої світової війни погодилася пустити на свою територію іноземні війська.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1928 | Додав: adminA | Теги: Норвегія, повітрянісили, жінка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]