Сб, 2024-04-20, 06:31
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 26 » У Печерському райсуді прокуратура провадить обшук
20:42
У Печерському райсуді прокуратура провадить обшук

Слідчі столичної прокуратури спільно з оперативними працівниками ГУБОЗ проводять обшук в приміщенні Печерського районного суду Києва (вул. Хрещатик, 42А).

Люди в штатському знаходяться у приймальні голови суду. Як стало зрозуміло з розмов цих людей зі співробітниками суду, вони шукають судові справи, пов'язані з активістами Автомайдану в період з грудня 2013 по липень 2014 року, передає УНІАН.

Цю ж інформацію пізніше підтвердив прокурор Києва Сергій Юлдашев: "В даний час слідчі шукають адміністративні справи, за якими громадян свідомо притягували до відповідальності".

Як повідомили в прес-службі прокуратури Києва, слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, розпочатого стосовно суддів Оксани Царевич і Віктора Кицюка (ч.2 ст. 375 Кримінального кодексу України ). Ці судді підозрюються в тому, що навмисно виносили неправосудні рішення у справах щодо Автомайданівці про позбавлення їх водійських прав за сфабрикованими звинуваченнями. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кілька осіб у січні минулого року.

Раніше генеральний прокурор України Віктор Шокін подав до парламенту клопотання про затримання і взяття під варту трьох суддів Печерського райсуду Києва - Царевич, Кицюка і Сергія Вовка.

Також Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення цих суддів із займаних посад.

Царевич, Вовк і Кицюк за часів президентства Віктора Януковича розглядали справи Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Царевич і Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство Євгенія Щербаня, в якому проходила Тимошенко. Також Царевич разом з Вовком і Ганною Медушевською входили до колегії суддів у першій справі Луценка.

Суддя Вовк, за інформацією прес-служби Генпрокуратури, підозрюється у винесенні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна.

Крім того, Царевич 25 лютого винесла рішення відпустити колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова під заставу в 60 тисяч гривень. 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11082 | Додав: adminA | Теги: ОБШУК, Печерському райсуді прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]