Пт, 2024-03-29, 04:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 1 » У Південній Кореї затримали подругу президента за підозрою у втручанні в управління країною
11:18
У Південній Кореї затримали подругу президента за підозрою у втручанні в управління країною

 У Південній Кореї розгоряється небувалий політичний скандал, пов'язаний з довіреною особою президента Пак Кин Хе. З'ясувалося, що глава держави довіряла своїй 60-річній повірниці на ім'я Чхве Сун Сіль важливу політичну інформацію. За рішенням прокурорів подруга президента Республіки Корея була затримана напередодні ввечері, 31 жовтня, повідомляє Yohnap.

У центральному відділенні прокуратури в Сеулі є 48 годин, щоб ухвалити рішення про видачу ордера на арешт Чхве Сун Сіль.

Перед затриманням подругу глави держави протягом кількох годин допитували за підозрою у втручанні в державні справи і спекуляції впливом. За даними представника прокуратури, затримана відкидає всі звинувачення, висунуті проти неї.

Наглядові органи побоюються, що Чхве Сун Сіль може знищити докази.

"Раніше вона втекла за кордон, і у неї немає постійного місця проживання в Кореї, тому є ризик, що вона сховається від правосуддя. Також вона перебуває у вкрай нестабільному психологічному стані, і можуть статися несподівані події, якщо її відпустять", - пояснив співробітник відомства.

Відповідно до кримінального законодавства Південної Кореї слідчі органи мають право затримати підозрюваного, коли є достатні підстави вважати, що він скоїв злочин, що загрожує йому довічним ув'язненням або смертною карою, або ж якщо є побоювання, що підозрюваний може спробувати знищити докази.

Чхве Сун Сіль прибула на допит близько третьої години дня в понеділок, 31 жовтня. Вона повернулася до Південної Кореї в неділю, 30 жовтня, з Європи, де пробула близько двох місяців. Перед входом в офіс прокуратури Чхве Сун Сіль перед журналістами принесла свої вибачення.

"Мені дуже шкода. Я зробила смертний гріх. Будь ласка, вибачте мене", - заявила подруга президента країни.

Пізніше адвокат Чхве Сун Сіль заявив, що його підзахисна таким чином висловлювала свої емоції і юридичного значення ці висловлювання не мають.

"Вона дуже шкодує, що викликала такий сильний переполох. Вона вважає, що зобов'язана понести належне покарання, якщо мало місце будь-яке порушення закону", - пояснив захисник.

Журналісти чекали Чхве Сун Сіль біля будівлі прокуратури з самого ранку. Це була її перша поява на публіці з того моменту, як скандал почав розгоратися. Подруга президента вийшла з чорного седана в чорному одязі, її обличчя було приховано під чорним шарфом і чорним капелюхом.

Деякі городяни при появі Чхве Сун Сіль почали раптово викрикувати: "Геть Пак Кин Хе!", "Арештуйте Чхве Сун Сіль!" Прокуратура на цьому тлі негайно випустила заяву, висловлюючи жаль з приводу виниклого хаосу.

Чхве Сун Сіль ніколи не займала урядових посад. Проте слідчі органи підозрюють її у впливі на державні справи через багаторічну дружбу з президентом Пак Кин Хе. Також подругу глави держави підозрюють у привласненні коштів двох некомерційних організацій, які отримували пожертви в десятки мільярдів вон від місцевих компаній на підтримку різних культурних і спортивних проектів.

Скандал прийняв лавиноподібний характер після того, як Пак Кин Хе в минулий вівторок, 25 жовтня, вибачилася під час телезвернення, частково визнавши обґрунтованість звинувачень. Так, глава держави розповіла, що радилася з Чхве Сун Сіль при підготовці своїх публічних виступів.

У суботу, 29 жовтня, тисячі демонстрантів вийшли на вулиці Сеула з вимогою відставки Пак Кин Хе. У неділю, 30 жовтня, зіткнувшись з безпрецедентним тиском громадськості, глава держави провела перестановки в своєму секретаріаті. Через скандал рейтинг Пак Кин Хе скотився до 10% - найнижчого показника за весь час її президентства в лютому 2013 року, згідно з даними місцевого соціологічного центру Gallup Korea.

Чхве Сун Сіль - дочка і послідовник проповідника Чхве Тхе Міна, що користується похмурою славою, засновника секти "Церква вічного життя", який сповідував суміш християнства, буддизму і корейського шаманізму, повідомляє "Комерсант". Сектант помер в 1994 році. Пак Кин Хе познайомилася з ним в 1974 році на похоронах своєї матері, убитої противниками батька нинішнього президента, диктатора Південної Кореї Пак Чжон Хі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1803 | Додав: adminA | Теги: підозра, подруга, управління країною, втручання, президент, затримання, південна корея | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]