Пт, 2024-04-19, 06:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Квітень » 15 » У Прохорова ФСБ знайшла податкові "порушення". Політологи кажуть про помсту за "Панама-гейт"
21:06
У Прохорова ФСБ знайшла податкові "порушення". Політологи кажуть про помсту за "Панама-гейт"

  Федеральна служба безпеки (ФСБ) Російської Федерації підтвердила факт обшуків в компаніях відомого представника політичного табору демократів, мільярдера Михайла Прохорова. Як повідомляється 15 квітня 2016 року на офіційному сайті відомства, оперативники вилучили документи, а також виявили податкові "порушення".

"Внаслідок первинних заходів отримано відомості про порушення низкою комерційних структур вимог податкового законодавства. Вилучену при цьому документацію передано для подальшого дослідження фахівцями з метою прийняття відповідних процесуальних заходів", - прокоментували в ФСБ.

Зауважується, що обшуки проводилися 14 і 15 квітня спільно з Федеральною податковою службою (ФПС) з метою перевірки відомостей про можливе ухилення від сплати податків і зборів "на підставі слідчого доручення ГСУ ГУ МВС Росії по місту Санкт-Петербургу й Ленінградській області в межах розслідування кримінальної справи по ВАТ Банк "Таврійський". "... Проведено виїмки й обстеження приміщень, які займають компанії групи "ОНЕКСІМ" та афілійованими з нею юридичними особами, зокрема кредитними організаціями: АТ АКБ "Міжнародний фінансовий клуб" і ТОВ "КБ "Ренесанс-Кредит".

Нагадаємо, інформація про блокуванні силовиками московських офісів фінансово-промислової групи "ОНЕКСІМ" з'явилася 14 квітня.

Тоді ж низка видань висунула гепотезу про те, що таким чином в Кремлі можуть "підштовхнути" Прохорова до прийняття рішення про продаж впливового медіа-холдингу "РБК" певним особам з оточення Володимира Путіна. Водночас, в ефірі радіостанції "Говорить Москва" сестра олігарха Ірина Прохорова спростувала подібні припущення.

Варто відзначити, що публічне цькування Прохорова на путінському "сімейному" телеканалі "Рен TV" (входить до "Національної медіа групи"//"НМГ" на чолі з Аліною Кабаєвою) почалося ще 11 квітня. Мовляв, його офшорна компанія "Квадра" необґрунтовано піднімає вартість послуг ЖКГ для населення.

Своєю чергою політолог та правозахисник Євген Іхлов (РФ) пов'язав різкий інтерес ФСБ до бізнесу Прохорова активним висвітленням "Панама-гейта" в пов'язаних з підприємцем ЗМІ, зокрема появою там матеріалів про офшорні рахунки владної еліти. Згідно із його нарисом на Facebook, противники діалогу з ліберальною опозицією міркують наступним чином: "... Ви, громадянине Прохоров, з Вашими "РБК" та "Відомостями", що занурилися в "Панаму-2", зважайте на те, що те, що Ви ще не шиєте брезентові рукавиці в Краснокаменському (як раніше Ходорковський - ред.) - це є не Вашою заслугою і Вашої красномовної сестриці, а нашим тимчасовим недопрацюванням".

До активів групи "ОНЕКСІМ" входять: банки "Ренесанс Кредит" та "Ренесанс Капітал", страхова компанія "Согласие", частки в "Уралкалії" й "Російському алюмінії", а також популярний серед інтелектуалів часопис "Сноб" й медіахолдинг "РБК" тощо.

На початку 2010-их років Прохоров виступав на багатотисячних вуличних мітингах антипутінської опозиції, у 2012-му - взяв участь в останніх президентських виборах в РФ, на яких він посів третє місце й набрав 7,98% голосів.

Як писав наприкінці 2011 року Марк Франкетті із The Sunday Times, "рішення боротися за посаду президента було прийнято (Прохоровим - ред.) з мовчазної згоди Путіна, однак за ним криються справжні політичні амбіції". "Не можна претендувати на посаду президента, якщо цього не хоче Путін, але це не привід записувати Михайла в маріонетки, - зазначав британський журналіст. - Своє висунення він сподівається використати як трамплін на посаду прем'єр-міністра. Прихід у політику несе великі ризики... Він це знає, але займатися бізнесом йому набридло. Нові виклики - його коник".

Крім того, Прохоров очолював помірковано опозиційні проекти "Права справа" й "Громадянська платформа".

Не приховує дружніх зв'язків з автором ідеї про "мирну" революцію Михайлом Ходорковським.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1939 | Додав: adminA | Теги: Помста, фсб, Панама-гейт, податкові порушення, політологи, Прохоров | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]