Пт, 2024-03-29, 00:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 28 » У проведенні валютних платежів кримчанам відмовляють західні банки
10:02
У проведенні валютних платежів кримчанам відмовляють західні банки

Західні банки відмовляють у проведенні валютних платежів кримчанам, пишуть ЗМІ з посиланням на представника однієї з платіжних систем.

Якщо банк бачить в системі SWIFT, що людина, який відправлено платіж, зареєстрована в окупованому Росією Криму, він його не проводить, каже співрозмовник. Причому не важливо, через кримський банк відправлено платіж або ж, наприклад, через один з банків Москви. Це підтверджує інший співробітник російської платіжної системи: "Якщо в паспорті зазначено Крим, іноземні банки валютний платіж не пропустять". Це, за його словами, стосується і платежів компаній, зареєстрованих в анексованому Криму.

"Така проблема є", – визнає співробітник ЦБ, додаючи, що російський регулятор має дуже обмежений вплив на банки в іншій юрисдикції.

Після окупації Росією Криму на півострові припинили роботу всі українські банки, а більшість російських банків не стали працювати в Криму через побоювання санкцій. На півострові не працюють Visa і Mastercard – розплачуватися ними жителі анексованого Криму зможуть тільки після того, як обидві платіжні системи повністю переведуть російський трафік на Національну систему платіжних карт (НСПК).

У платіжках SWIFT зазначається місце реєстрації як одержувача, так і відправника. Тому не рекомендується відправляти валютні перекази, де хоча б одна із сторін має зв'язок з анексованим Кримом, радять фахівці.

Щоб уникнути відмови при проведенні платежу, банки та платіжні системи йдуть на хитрощі. При переведенні з одного розрахункового рахунку на інший банки не вказують у повідомленні, що платіж призначений для жителя окупованого Криму. Тоді транзакція може пройти.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11017 | Додав: abel | Теги: SWIFT крым, Swift, Долларовые платежи, SWIFT крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]