Сб, 2024-04-20, 03:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Жовтень » 4 » У Раді готові запровадити візи для росіян
12:00
У Раді готові запровадити візи для росіян

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що парламент підтримає введення візового режиму між Україною і Російською Федерацією. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV у понеділок, 3 жовтня.

"Є підстави вийти на результативне голосування... Є підстави у Верховній Раді України знайти більшість", - сказав він.

Спікер зазначив, що з цього питання проведе консультації з лідерами фракцій, після чого в четвер, 6 жовтня, Верховна Рада зможе розглянути проект постанови про введення візового режиму з Росією.

У понеділок, 3 жовтня, на погоджувальній раді Андрій Парубій заявив, що Рада повинна розглянути питання запровадження візового режиму для росіян.

Фракція "Народного фронту" під час голосування у Верховній Раді буде підтримувати ініціативу спікера Парубія щодо візового режиму між Україною та РФ. Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя ВР України Леонід Ємець, повідомляє Укрінформ.

"Народний фронт" відповідально підійшов до цієї ідеї. Більше того, це питання ставилося вже нами всередині, і між нашими колегами з інших фракцій, як таке питання, що вже абсолютно наболіле і давно вже потребує вирішення. І тому ми підтримуємо ініціативу голови парламенту, абсолютно реалізуємо через наші голоси в парламенті", - заявив нардеп від НФ, відповідаючи на запитання ведучого, чи визначився "Народний фронт" з питанням запровадження візового режиму з Росією і чи обговорювалася ця ідея на засіданні фракції.

Як раніше повідомлялося, парламент та міжнародна спільнота можуть підтримати запровадження віз із РФ. З ініціативою введення віз з РФ Парубій виступив у світлі затримання у РФ власного кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка.

Шкрум: якщо Україна розірве дипломатичні відносини з РФ, іноземні партнери нас підтримають

Розірвати дипломатичні стосунки – це нормально, можна залишити лише консульські зв'язки. Про це в ефірі "5 каналу" в програмі "Час. Підсумки дня" заявила народний депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум.

"Борис Іванович Тарасюк вже дуже давно подав елементарний законопроект про те, що ми маємо скасувати деякі статті нашого договору з Росією, бо у нас в договорі, який діє, який ратифікований Верховною Радою, перша стаття говорить, що ми є стратегічними партнерами з РФ на віки-вічні і продовжуємо найкращі економічні зв'язки. Ну це не може бути, якщо у нас війна, навіть якщо війна називається АТО. Друге, розірвати дипломатичні стосунки – це нормально. Нас би підтримали наші іноземні партнери… Залишити лише консульські зв'язки", – сказала нардеп.

Окрім того, вона зазначила: "Щодо санкцій, мені багато говорили і я провела свій невеличкий аналіз щодо санкцій, багато хто говорив, що ми не можемо вводити санкцій, бо це буде суперечити правилам Всесвітньої організації торгівлі або чомусь ще, і виходить, що Росія вводить санкції економічні, а ми не вводимо навіть дзеркальних. Тобто навіть таких самих на ці ж групи товарів, тому що ми хвилюємося, що це буде якось підривати наші економічні домовленості з Росією. Це абсолютно неправильно".

За словами Шкрум, треба готувати позови в ГАТТ/СОТ, треба запроваджувати дзеркальні економічні санкції і не можна цього боятися, бо оця гібридна історія "нас затягнула в ситуацію, коли ми всі опинилися в заручниках, і ми не виходимо з цієї ситуації".

"Буде тільки гірше, якщо ми не будемо робити радикальних кроків", – наголосила нардеп від "Батьківщини".

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11106 | Додав: admin | Теги: росіяни, рада, віза | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]