Чт, 2024-03-28, 12:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 20 » У Ріо-де-Жанейро влаштували страйк робітники, які будують олімпійські об'єкти
16:10
У Ріо-де-Жанейро влаштували страйк робітники, які будують олімпійські об'єкти

Робітники в Ріо-де-Жанейро, багато з яких зайняті на будівництві об'єктів до Олімпіади-2016, оголосили страйк. У понеділок, 18 травня, роботу припинили близько 70% з 12 тисяч членів профспілки: вони погрожують зірвати терміни будівництва, які і так вже відстають від графіка.

Страйк триватиме як мінімум до п'ятниці, коли незалежний посередник повинен вирішити конфлікт між робітниками і керівництвом. Предметом суперечки став розмір підвищення зарплати: профспілка вимагає підвищення на 8,5% і додаткові 40 реалів (13,29 долара) на місяць у вигляді субсидії на обіди. Роботодавець, у свою чергу, пропонує підвищення зарплати лише на 7,3%.

Президент профспілки Нельсон Дуарте заявив, що страйк не позначиться на темпах зведення об'єктів, якщо конфлікт вдасться вирішити в п'ятницю. Однак він додав: "Якщо спір не вирішиться, ми оголосимо безстроковий страйк. 10-15-денний простий негативно вплине на терміни будівництва олімпійських об'єктів".

Страйк проходить на тлі уповільнення бразильської економіки і зростання інфляції. У квітні ціни на споживчі товари збільшилися на 8,17% порівняно з минулим роком.

Переговори про підвищення зарплати між профспілкою та будівельними компаніями почалися ще в лютому, спочатку робітники вимагали 15-відсоткової надбавки, в якій їм було відмовлено.

Будівельний консорціум Rio Mais, який займається зведенням олімпійських об'єктів, вже заявив, що страйк не вплине на темпи будівництва олімпійського парку, де пройдуть основні змагання, зокрема з легкоатлетичних дисциплін.

Олімпіада-2016 повинна пройти в Ріо-де-Жанейро, однак ще рік тому йшлося про можливість перенести змагання до Лондона. Відзначимо, акції протесту зі спалахами насильства в Бразилії викликають стурбованість ситуацією з безпекою в країні, якій належить приймати літню Олімпіаду.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 11048 | Додав: abel | Теги: Олімпіада-2016, страйк, ріо-де-жанейро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]