Пт, 2024-03-29, 17:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 9 » Щоб тренувати психотерапевтів у Швеції зробили "депресивного" робота. ВІДЕО
15:16
Щоб тренувати психотерапевтів у Швеції зробили "депресивного" робота. ВІДЕО

Доцент кафедри психології Стокгольмського університету Роберт Йохансон розробив робота Furhat, на якому зможуть навчатися психотерапевти в рамках дослідження тривожного розладу

Повністю з роботою можна ознайомитися в блозі Йохансон в Medium.

Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я за 2017 рік, депресія є основною причиною інвалідності в усьому світі, від якої страждають 4,4% населення світу. У доповіді також підкреслюється, що 3,6% населення світу страждають від тривожних розладів. Ці хвороби не тільки широко поширені, але і значно зросли за останні десять років.

Штучний інтелект пристрою побудований на принципах Relational frame theory. RFT - продовження біхевіоризму, що пояснює людину і психіку через поведінкові принципи, тобто через класичне вчення плюс кілька нововведень - мову і когніції.

За словами вчених, Furhat знаходиться тільки на стадії розробки, проте в ньому вже можна створювати симуляцію страждань, при цьому не миттєву, а тривалу і мінливу під впливом зовнішніх факторів - по аналогії з людською депресією.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1490 | Додав: adminA | Теги: щоб тренувати психотерапевтів, У Швеції зробили депресивного робот | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]