Пт, 2024-04-19, 23:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 5 » У США дозволили перерахувати голоси на виборах президента
14:21
У США дозволили перерахувати голоси на виборах президента

Окружний суд східного округу американського штату Мічиган дозволив почати перерахунок голосів, раніше поданих на виборах президента США. Таке рішення виніс суддя Марк Голдсміт, повідомляє ABC News. У свою чергу колишній кандидат в президенти США від Партії зелених Джилл Стайн, що стала ініціатором перевірки результатів голосування, заявила, що подасть до суду новий позов з вимогою перерахувати голоси в штаті Пенсильванія.

За рішенням судді, перерахунок у Мічигані може початися вже в понеділок, 5 грудня, в другій половині дня за місцевим часом. Таким чином, суд відкинув доводи виборчої комісії штату про необхідність дводенної перерви для старту перерахунку голосів. Тепер зросли шанси на те, що перерахунок голосів може бути завершений до 13 грудня - останнього, згідно із законом, терміну подачі в суд нових позовів за результатами перевірки.

Джилл Стайн подала петиції про перерахунок результатів голосування в штатах Вісконсин, Мічиган і Пенсильванія. У всіх трьох штатах кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу над своєю суперницею - представницею Демократичної партії Хілларі Клінтон - з мінімальною перевагою. У Вісконсині перерахунок розпочався в четвер.

У Мічигані процедуру було відкладено. Перерахунок голосів опротестував генеральний прокурор штату республіканець Білл Шуетт, який у п'ятницю подав відповідне звернення до Верховного суду Мічигану.

У суботу Джилл Стайн відкликала судове клопотання про перерахунок голосів на виборах в штаті Пенсильванія. Раніше суд зобов'язав позивачів сплатити 1 млн доларів для продовження розгляду справи. Представники Стайн підкреслили, що клопотання було подано від імені рядових жителів штату, у яких немає таких коштів.

Напередодні Стайн заявила у своєму Twitter, що подасть новий позов з вимогою перерахувати голоси в Пенсильванії з посиланням на Конституцію США. "Люди заслуговують, щоб їм дали відповідь", - написала політик.

Стайн, що набрала за підсумками виборів близько 1% голосів виборців, раніше заявила, що її мета - гарантувати точність результатів голосування. За словами політика, вона також збирається таким чином відкинути припущення про кібератаки, які могли вплинути на результати виборів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1849 | Додав: adminA | Теги: перерахунок, вибори, США, голоси, дозвіл, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]