Пт, 2024-03-29, 11:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Травень » 28 » Україна готується до прориву в боротьбі з піратством
13:31
Україна готується до прориву в боротьбі з піратством

В Україні почалася боротьба з піратським контентом

Реформування цієї сфери, на думку фахівців, може призвести до справжнього прориву в боротьбі з піратством.

Те, що зараз твориться в Україні з авторськими правами – це хаос і бардак.

Як розповів в інтерв'ю Перша Шпальта Дмитро Костюк, в. о. директора Українського агентства з авторських і суміжних прав, сьогодні ані автори, ані продюсери, вкладаючи в розкрутку свого продукту величезні кошти, не мають можливості їх якось компенсувати, отримувати віддачу: "Фактично ламається економічна складова творчості, на якій будується світовий шоу-бізнес".

Олег Мальський, партнер юрфірми Eterna law, каже, що інтелектуальна власність загалом в Україні захищена досить слабо. Ми постійно входимо в рейтинг одних із найгірших країн світу.

Чому багато стрімінг-сервісыв, які дають можливість слухати, на території України не працюють? Тому що вони не можуть захищати музику. Тому що її копіюють, перекопіюють і знаходять лазівки для того, щоб це все слухати безкоштовно.

"Плюс до цього ще додається величезна кількість ресурсів, які є піратськими, які не дають великим компаніям, що намагаються це все робити правильно, отримувати нормальну рентабельність з цього ринку", – зазначає Карен Чифталарян, керівний партнер Standart NV investment banking.

Багато в чому така ситуація виникла через відсутність серйозного покарання за піратство. На сьогоднішній день можливий штраф від 10 до 50 мінімальних зарплат. "Але в 90% випадків накладається штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат, що є несуттєвим. І всі порушники це дуже добре розуміють", – наголошує Мальський.

Вся складність ще й у тому, що на піратському контенті заробляють не тільки, скажімо, продавці на столичному ринку на Петрівці, але й люди, пов'язані з нинішньою владою. "І ніхто на це не звертає увагу. Я вам можу сказати, що зазвичай такі ресурси мають протекціонізм. Їх захищають зверху, щоб заробляти", – розповідає Чифталарян.

Зрештою піратський контент має бути знищений. Втім, це питання нашої ментальності, яку ще належить змінити. Костюк розповів в ексклюзивному інтерв'ю Першій Шпальті, як саме буде змінюватися ринок авторських прав і що це означатиме для правовласників.

Також у програмі дивіться спеціальний репортаж про те, як насправді проходила націоналізація державою ПриватБанку і чому роботу голови НБУ Валерії Гонтаревої оцінюють не досить високо.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1735 | Додав: abel | Теги: реформи, піратство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]