Пт, 2024-03-29, 11:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 21 » Україна збільшить чисельність збройних сил 250 тисяч
14:38
Україна збільшить чисельність збройних сил 250 тисяч

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України збільшити до 250 тис. осіб чисельність особового складу Збройних сил України, заявляє прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Уряд України вносить до парламенту закон про збільшення загальної кількості Збройних сил України. Ми пропонуємо встановити кількість Збройних сил України в кількості 250 тис. осіб, це збільшення на 68 тисяч осіб", - заявив Яценюк, відкриваючи засідання уряду в середу, 21 січня, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами прем'єра, це збільшення передбачає, що у ЗСУ буде 204 тис. військовослужбовців.

Також Яценюк зазначив, що це вкрай важлива законодавча ініціатива, і Кабмін просить парламент розглянути її на першому ж пленарному засіданні.

Прем'єр запевнив, що це важливе рішення, яке забезпечено урядом фінансово.

Яценюк нагадав, що цього року на потреби безпеки і оборони передбачено 90 млрд грн. "Це рекордна цифра, яка перевищує 5,2% ВВП. Бюджет 2015 є оборонним та військовим", - сказав він.

Крім цього, за словами Яценюка, на засіданні в середу уряд має намір ухвалити рішення, яке спростить процедуру забезпечення військовослужбовців речовим майном.

"Сьогодні уряд прийме рішення, яке дасть можливість Міноборони України в оперативному порядку приймати рішення щодо забезпечення речовим майном, щоб не затягувати з одного боку мобілізацію, а з іншого - дасть можливість забезпечити всіх військовослужбовців необхідною військовою амуніцією", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, Росія випереджає Україну на 19 позицій у міжнародному рейтингу армій. Україна займає 21 місце в рейтингу армій. Росія - друге.

Як відзначають експерти Global Firepower, української армії досі притаманні пережитки радянської епохи, хоча і в модернізованому вигляді. На думку експертів, в Україні (станом на 2013 рік) майже 16 млн чоловіків, які можуть служити в армії.

Росія хоче зірвати мобілізацію і переговорів про фіндопомогу. Металургія – теж під загрозою

Прем'єр-міністр вважає, що дії бойовиків на сході України, які призводять до ескалації конфлікту, спрямовані на зрив мобілізації в державі і переговорів з іноземними партнерами про фінансово-економічну допомогу.

"Те, що Росія далі відправляє свої війська і живу силу саме з російської території, має дві мети. Перша - це зірвати мобілізацію та підготовку українських Збройних сил до ефективної обороні. І друга - це зірвати наші переговори з нашими іноземними партнерами, в тому числі з Міжнародним валютним фондом", - сказав Яценюк.

Метою різко обстрілів бойовиками Авдіївки є найбільший в Європі Авдіївський коксохімзавод (КХЗ), вважає прем'єр.

"Основна мета - знищити один з найбільших в Європі КХЗ. Якщо завод буде знищений - а це є мета росіян - то це значить, що буде зупинений весь металургійний комплекс України", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.

Глава уряду доручив вжити всіх необхідних заходів для захисту міста і допомоги підприємству.

Яценюк доручив віце-прем'єр-міністру-міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства країни Геннадію Зубко внести Авдіївку (Донецька обл.) в перелік об'єктів, де проходить АТО, а силовикам - зміцнити її оборону.

"Геннадій Григорович, я прошу включити Авдіївку терміново в список населених пунктів, за якими здійснюється АТО", - сказав Яценюк.

Крім цього, прем'єр доручив керівництву Міноборони і МВС вжити заходів щодо посилення оборони та охорони Авдіївки з метою захисту мирних громадян "від російських терористів".

Нагадаємо, з 13 січня загострилися бої за Донецький аеропорт. 20 січня російські регулярні війська атакували українських військових на півночі зони АТО. Тривають битви в районі 29-го і 31-го блокпостів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11110 | Додав: admin | Теги: україна, збройні сили, чисельність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]