Чт, 2024-04-18, 13:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 14 » Українська артилерія зупинили атаки бойовиків і захопили полонених
10:10
Українська артилерія зупинили атаки бойовиків і захопили полонених

У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують нарощувати активність. Зросла кількість обстрілів і спроб штурму позицій українських військ. Найбільш складна ситуація відзначається в районі аеропорту в Донецьку, н.п. Авдіївка, Горлівка, Дебальцеве, в смузі Миколаївка-Гранітне, на приморському напрямку, в районі н.п. Станиця Луганська. Про це сьогодні вранці, 14 січня, в Facebook написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

В ході бою в районі аеропорту в Донецьку одна з штурмових груп російсько-терористичних військ потрапила під фланговий кинджальний вогонь підрозділів українських військ, зазнавши втрат. Українськими військовими захоплені в полон два співробітники МВС Чечні ("кадировці").

У районі Спартака українська артилерія завдала удару по артилерійським позиціям російсько-терористичних військ, звідки противником раніше наносилися удари по позиціях в районі Донецького аеропорту і Авдіївки. Придушення артилерійських засобів противника відбулося практично миттєво, після чого українська артилерія перейшла до придушення вогневих точок і вогневих засобів на передньому краї. Танковий підрозділ російсько-терористичних військ, який брав участь у штурмі аеропорту протягом вчорашнього дня, встиг відступити.

У районі Горловки дві зведені артилерійські групи російсько-терористичних військ (ствольна артилерія, міномети, РСЗВ) наносять удари по позиціях українських військ. Після нанесення ударів артилерія противника відразу змінює позиції.

Нанесення артилерійського удару в районі Волновахи (н.п. Бугас), що викликав загибель мирних жителів в результаті попадання в рейсовий автобус, було здійснено зведеною артгрупою бойовиків, доданої тактичній групі російсько-терористичних військ, що діє в районі Докучаєвська. Раніше дане формування відрізнялося безсистемністю нанесення артилерійських ударів і проведенням непідготовлених, самогубних атак на позиції українських військ.

По дузі від Авдіївки до Ясинуватої бойовики проводять комплекс заходів щодо зміцнення інженерних загороджень і будівництві нових укріплень. Створюється вузлова система оборони з перспективою перетворення її на цій ділянці і далі до Горлівки і до Куйбишевського р-ну Донецька в ешелоновану. На північ і північний схід від Донецька по Горлівської трасі йде перекидання цивільної будівельної техніки.

У районі н.п. Гнутове поблизу Маріуполя йшов багатогодинний піхотний бій із застосуванням мінометів і ствольної артилерії. Кілька підрозділів терористів робили численні, але безрезультатні штурми передових позицій українських військ.

У районі н.п. Степове артилерійська група противника протягом останньої доби наносила удари по передових позиціях українських військ. У цьому ж районі у напрямку до Донецька в результаті відповідних ударів українських військ відбувся "розвал фронту" російсько-терористичних військ, бойовики в районі Оленівки залишили займані позиції і відступили.

Нагадаємо, 11 січня київські волонтери повідомляли, що в Пісках, які межують з летовищем, - "щось неймовірне".

"Росіяни застосовують важку 250-мм арту і "Гради" по селищу. Українські війська зазнають втрат. У самому терміналі за два дні дев'ять 300-х (поранених – ред.)", - повідомив в Facebook Alexey Alexios.

Як зазначає волонтер, "наші військові хоч і стріляють, але незрівнянно менше". "Правосеки" відбиваються, як можуть, але сили нерівні. Є втрати в техніці".

Спікер АТО Леонід Матюхін пізніше пояснив, що відбулося зіткнення між бойовиками і захисниками аеропорту: терористи з мінометів обстріляли метеовишку донецького аеропорту і Авдіївку. Також з мінометів, артилерії і "Граду" бойовики обстріляли Тоненьке, Піски і Дослідне.

12 січня через обстріли бойовиків обвалилася диспетчерська вишка аеропорту. Зав'язався запеклий бій. Силовики зуміли відбити атаку. У штабі АТО заявили, що новий термінал донецького аеропорту продовжує знаходиться під українським контролем.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11077 | Додав: admin | Теги: україна, Атака, бойовик, артилерія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]