Пт, 2024-04-19, 22:43
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 20 » Український фільм "Dustards" здобула "платину" на міжнародному фестивалі Independent Film Awards
21:18
Український фільм "Dustards" здобула "платину" на міжнародному фестивалі Independent Film Awards

 Український фільм "Dustards" став одним з платинових переможців кінопремії International Independent Film Awards в номінації "Документальний фільм". Про це повідомляється на сайті кінопремії.

Фільм, знятий студією Red Glass, став першим українським документальним фільмом про мотоподорож Західною Україною. Режисером картини виступив Станіслав Гуренко, продюсером - Яна Алтухова, співпродюсером - Олександр Каменець.

"Мені було цікаво працювати з творчою командою фільму. Для мене це новий досвід і особливо приємно, що наші зусилля оцінили критики такої премії як International Independent Film Awards. Ми переконані, що це перший крок до нових висот і до нових масштабних кіноробіт. І вже замислюємося про участь в інших міжнародних кінофестивалях. Така висока оцінка "Dustards" за межами України - це наша творча перемога і визнання", - відзначила креативний продюсер студії Red Glass Алтухова.

Фільм розповідає історію друзів, які вирішили вирушити в подорож по Західній Україні на своїх байках. Окрім них, повноправними "акторами" стали чотири мотоцикли: Honda 1982 року, Yamaha 1978 року, BMW 1986 року і Honda 1985 року випуску. Саундтреком до фільму стала пісня "The road", виконана Sasha Boole у стилі інді-фольк.

"П'ять днів безперервних цілодобових зйомок у природних умовах, без дублів, без репетицій, маючи лише маршрут, - завдання не з легких. Ми знімали, сидячи на дверях багажника машини, що їде на швидкості 100 км/год, з квадрокоптера, з порома... Сумарно за поїздку (не рахуючи матеріалу, знятого в Києві) було знято близько 7 тисяч дублів, це приблизно 5 годин чистого матеріалу. Події, показані у Dustards, - це діалог людини з природою, а також міркування про цінність чоловічої дружби, про вибір і про те, що подорож, навіть найкоротша, міняє тебе назавжди", - розповідає режисер Гуренко.

Окрім студії Red Glass, як співпродюсер виступив Олександр Каменець. За його словами, фільм "Dustards" заслужено отримав свою нагороду в Лос-Анджелесі.

"Я радий, що можу бути причетним до цього успіху. Тим паче, що стрічка дійсно заслуговує на увагу публіки. Хоч і до визнання "Dustards" International Independent Film Awards у мене не було сумнівів, що картина посяде гідне місце не лише у вітчизняному кінематографі. Упевнений, що у команди "Dustards" велике майбутнє", - підкреслив Каменець.

The International Independent Film Awards - Міжнародна незалежна кінопремія, що була заснована 2014 року. Кінопремія орієнтована на нових амбітних представників кіноіндустрії з усього світу. Нагородження учасників премії відбувається на 7 рівнях (Best Of Show, Diamond, Platinum, Gold, Silver, Bronze and Honorable Mention) і представляє 41 номінацію для участі. The International Independent Film Awards не залишає без уваги таланти і щороку відкриває нові імена в кінобізнесі.

Фільм Станіслава Гуренка "Dustards" став першим фільмом українського виробництва, що отримав визнання The International Independent Film Awards.

Раніше повідомлялося, що в рамках секції "Generation 14plus" 67-го Берлінського міжнародного кінофестивалю відбудеться прем'єра фільму режисерів Георга Жено і Єлизавети Сміт "Школа №3".

 

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 1967 | Додав: adminA | Теги: Independent Film Awards, Dustards, фільм, Платина, українська стрічка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]