Пт, 2024-04-19, 03:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Умови для скасування валютних обмежень назвала Гонтарева
09:41
Умови для скасування валютних обмежень назвала Гонтарева

Україні для подальшої валютної лібералізації необхідні макроекономічні передумови та обмеження для непродуктивного відтоку капіталу через низькоподаткові юрисдикції. Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева під час наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків, передає прес-служба регулятора.

"За нашої підтримки комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики вже підготував для розгляду у парламенті низку законопроектів, які мають забезпечити в Україні протидію зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон (BEPS) з урахуванням міжнародних ініціатив ОЕСР", - заявила Гонтарева.

Голова НБУ наголосила, що вони передбачають приєднання України до механізму автоматичного обміну інформацією з фіскальними органами інших країн.

"За їх ефективного впровадження потреба в адміністративних валютних обмеженнях відпаде, і ми зможемо перейти до нової, більш ліберальної моделі валютного регулювання", - розповіла Гонтарева.

Раніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що половина з 20 найбільших українських банків виконала програму докапіталізації.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1821 | Додав: adminA | Теги: скасування валютних обмежень, гонтарева, Умови | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]