Пт, 2024-04-26, 00:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Лютий » 5 » Умови, за яких повернеться в Кабмін, назвав Абромавичус
20:33
Умови, за яких повернеться в Кабмін, назвав Абромавичус

Глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус, який подав у відставку, вважає, що потрібно сформувати повністю технократичний уряд з гарантіями незалежної роботи і підтримкою коаліції, а також змінити ряд інших осіб, в тому числі генерального прокурора Віктора Шокіна

Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

"Тільки повністю технократичний уряд здатний, звичайно, за допомогою гарантій президента і коаліції, посунути нас на зовсім інший рівень прогресу і стандартів життя... Я запропонував кандидатуру (глави Мінфіну) Наталії Яресько з умовою, що новий прем'єр сама може набирати міністрів з повною свободою вибору", - сказав він.

Абромавичус додав, що на рівень заступника міністра і вище необхідно призначити лише тих, хто не був в уряді до Майдану.

"Давайте використаємо ситуацію, коли є можливість повного перезавантаження і призначимо нового керівника ГПУ", - додав міністр.

За його словами, проблема полягає не тільки в конкретних людях, хоча таких людей дуже багато і "від імен нікуди не дінешся".

Видання зазначає, що Абромавичус виступив за відхід з політики Ігоря Кононенка - одного з лідерів пропрезидентського "Блоку Петра Порошенка" і давнього бізнес-партнера глави держави.

За його словами, апарат секретаріату Кабміну бойкотує і саботує ініціативи міністерств, в ньому вибудовано практично паралельна структура по відношенню до міністерств, а замість нього необхідно створити ефективний офіс прем'єра з 30-50 людей.

Абромавичус зазначив, що робота Кабміну неефективна через сотні дрібних питань, що виносяться на його обговорення.

"Ті міністри, які відкликали заяви про відставку, вірять, що цей список, який далеко не повністю визначено, буде імплементований. Я поки таких гарантій не бачив: важко повірити, що сіли і поговорили - і все буде імплементуватися", - пояснив Абромавичус свою відмову від повернення в уряд на відміну від інших міністрів, які відкликали свої заяви про відставку.

Він підкреслив, що в такому перезавантаженні важлива підтримка президента Петра Порошенка і нинішнього прем'єра Арсенія Яценюка, на яких орієнтовані дві найбільші фракції в парламенті і коаліції.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1933 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, повернення, Умови, Абромавичус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]