Пт, 2024-04-19, 15:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 18 » Унікальний мобільний додаток для інвалідів створили в Івано-Франківську
20:09
Унікальний мобільний додаток для інвалідів створили в Івано-Франківську

 В Івано-Франківську створили унікальний мобільний додаток, який суттєво полегшить життя людям із потребами та мамам з візочками. Відтепер у місті діє інтерактивна карта пандусів, розповідає телеканал "24".

Новий мобільний додаток "дружній Івано-Франківськ" (FriendlyIF) показує не тільки самі пандуси, а й рівень їх зручності. Зелений колір означає, що будівля цілком пристосована для коліс. Жовтий – що є пандус, але він не дуже зручний, а червоний попереджає, що до споруди неможливо потрапити на візку без сторонньої допомоги.

Створити такий мобільний додаток вирішив програміст Ігор Романчук, який народився з ДЦП. Він веде активний спосіб життя та займається благодійністю. Багато його друзів пересуваються на візках. Саме для них і вирішив створити цей додаток.

"У мене є дуже багато друзів, які на інвалідних візках. Я вирішив спростити їм життя. І виникла така ідея", – зазначив він.

Зеленим кольором на карті позначений Катедральний собор Івано-Франківська. І тут справді пологий пандус. Втім, таких у місті небагато. Розробники сподіваються, що нова програма спонукатиме владу та власників закладів ретельніше ставитися до спорудження пандусів.

"Це один з методів залучення суспільної думки, міста, влади, людей, які користуються цими засобами, до цієї проблеми і збільшення місць, які будуть дозволяти доступ для людей з обмеженими можливостями", – розповів керівник проекту Євген Вершинін.

Додаток FriendlyIF – безкоштовний. Він доступний для всіх користувачів пристроїв на Android. Творці ж сподіваються, що завдяки розвитку програми зелених точок на карті з часом стане більше.

Раніше президент Петро Порошенко виступив за посилення відповідальності за порушення прав і законних інтересів людей з інвалідністю, підписавши указ "Про створення умов для реалізації прав людей з інвалідністю".

Порошенко зазначив, що основна мета документа - зміна традицій, які все ще існують в Україні стосовно людей з інвалідністю. Його положення охоплюють основні сфери життєдіяльності людей з інвалідністю і всі їхні категорії.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1888 | Додав: adminA | Теги: мобільний додаток, інваліди, Івано-Франківськ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]