Чт, 2024-04-18, 22:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Листопад » 29 » Університет Поплавського - афера
16:58
Університет Поплавського - афера

Скандал навколо Київського університету культури та мистецтв. Приватний заклад і всі його регіональні філії позбавили ліцензії. Перевірки Міносвіти виявили кілька схем, якими зацікавилася прокуратура. З'ясували, що багато років працював клон державного вишу. Приватний Київський університет культури розташований за тими ж адресами, має такі ж факультети і спеціальності. Тільки плата за навчання надходила на інші рахунки. Тобто, державний виш щорічно недоотримував мільйони.

Чигорина, 20. Тут розташований Київський національний університет культури та мистецтв. Це підтверджують написи над входом і охоронець.

- Тут же приймальна комісія знаходиться?

- Київського Національного.

- Державного?

- Державного.

За цією ж адресою комісія Міністерства освіти шукала інший виш - приватний Київський університет культури. Заклад звернувся по акредитацію. В установчих документах було кілька адрес, за жодною його не виявили.

- Скажіть, будь ласка, де ви навчаєтеся, в якому закладі?

- В київському Національному університеті культури та мистецтв.

- В державному?

- В державному.

Ліцензію Приватного "Київського університету культури" анулювали.

- У зв'язку з поданням вищим навчальним закладом Міністерству недостовірної інформації стосовно розміщення навчального закладу, матеріально-технічної бази та кадрового забезпечення.

Сергій Квіт, міністр освіти України:

- Проголосували, що інституту, якого немає фізично, вірніше, університету, він не може мати акредитацію. Бо його немає. За відсутністю предмету розгляду.

"Київський університет культури" заснував ректор Київського національного університету культури та мистецтв Михайло Поплавський разом з сином. Ці заклади - близнюки: ті самі приміщення, факультети, спеціальності. Навіть студенти. Три роки вони платили за навчання приватній структурі, потім їх переводили до національного закладу. Тож  дипломи отримували державного зразка. На скільки ошукано державу, чиновники ще не порахували.

Сергій Квіт, міністр освіти України:

- Треба порахувати збитки, тому що треба розібратися з цією схемою. Там, наприклад, ми-то позбавили ліцензії, і університету цього немає, але в ЄДБО студенти є. Ви розумієте. Тобто, вони оформлені очевидно були.

Попри скандал, ректор державного й засновник приватного вишу ситуації не коментував. Проте планує це зробити - наступного тижня.

Валентина Дячук, завідувач кафедри зв'язків із громадськістю і реклами:

- Це буде прес-конференція. І він повністю все розповість: чому так відбувається, з яких умов усе було зроблено.

Міністрові Квіту на ректора Поплавського наказали неправди, переконує Валентина Дячук. І це головний освітянин країни наче б то вже знає.

Валентина Дячук, завідувач кафедри зв'язків із громадськістю і реклами:

- Міністра було введено в оману, багато чого йому не сказали, і не сказали правдиву інформацію.

Завкафедри підтвердила - студенти університету культури три роки навчалися у приватному закладі, потім їх переводили до державного. Майно у вишів - теж спільне.

Валентина Дячук, завідувач кафедри зв'язків із громадськістю і реклами:

- Корпус національного університету культури знаходиться в 9-поверховому корпусі, а університету приватного ось 5-поверхівка, де студенти навчаються. І фактично ми їх не розділяємо особливо. Тому що багато аудиторій використовують приватного закладу для державного, тут немає жодних проблем.

Студенти приватного закладу складають сесію та готуються до практики. Попри анульовану ліцензію, навчатимуться й далі.  

Сергій Квіт, міністр освіти України:

- Студенти не постраждають у будь-якому разі, якщо це студенти - фізичні особи,а не фейк якийсь. Тому що завжди є можливість перевестися в державний університет. Тому стеденти у будь-якому разі не постраждають.

А хитромудру схему навчання розплутуватиме Генеральна прокуратура. Туди вже передали всі документи.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 11229 | Додав: adminA | Теги: університет Поплавського, афёра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]