Чт, 2024-03-28, 12:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Червень » 3 » В Дубаї на службу заступають роботи-поліцейські
15:26
В Дубаї на службу заступають роботи-поліцейські

В Об'єднаних Арабських Еміратах почали тестувати роботів-поліцейських. Перший такий офіцер почав виконувати свої обов'язки у Дубаї. Це лише перший крок у масштабній програмі автоматизації партульних.

Поліцейський департамент найбільшого міста Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) - Дубая - розпочав експеримент із залученням першого робокопа. Якщо комп'ютеризований правоохоронець добре зарекомендує себе на службі, до 2030 року роботами планують замінити чверть патрульних у місті.

Кіборг має обладунки, що повністю повторюють форму поліції Дубая. Він розміром з дорослого чоловіка. Робокоп навіть віддає честь, як справжній офіцер поліції. Уряд найвідомішого з семи еміратів ОАЕ планує використовувати  високотехнологійних правоохоронців для посилення безпеки напередодні відкриття виставки Експо-2020.  

Чи варто боятися революції штучного інтелекту

"Такі види роботів можуть працювати 24 години на добу і сім днів на тиждень", - говорить генеральний директор Департаменту розумних послуг поліції Дубая Халід Нассер аль-Раззукі. Він наводить це як аргумент на користь автоматонів. До того ж кіборг не потребує зарплати, хоч про цей аргумент аль-Раззукі й змовчав, певно, щоб не засмучувати людей-офіцерів поліції.

В еміраті Дубаї поліція звикла мати справу з високими технологіями і обладнанням в стилі люкс. Тут патрульні виїжджають на чергування на високотехнологічних суперкарах Lamborghini та Ferrari. Однак перший робот-поліцейський на Близькому Сході піднімає планку технологічності ще вище. Кіборг не потребує автівки, бо має колеса замість ніг. Також він оснащений камерами і системою розпізнавання облич.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1774 | Додав: admin | Теги: роботи-поліцейські, Дубаї, служба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]