Пт, 2024-03-29, 14:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Січень » 4 » В наші дні став дорогим раритетом перший комп’ютер Apple
20:31
В наші дні став дорогим раритетом перший комп’ютер Apple

3 січня 1977 року в офіційний продаж надійшов перший комп’ютер від Apple. За минулі 39 років нікому не відома компанія, що збирала свої перші пристрої в гаражі, стала найбільшим високотехнологічним гігантом у світі.

Apple 1, ймовірно є першим у світі персональним комп’ютером, який продавався повністю зібраним і готовим до роботи, був розроблений Стівом Возняком. Він не планував якоїсь комерційної діяльності і збирав  ПК заради власного задоволення.

Однак друг Возняка, Стів Джобс, відчувши  необхідність у персональних комп’ютерах і оцінивши ймовірний прибуток від продажу подібних пристроїв, швидко умовив його заснувати спільну справу. Так з’явилася компанія Apple.

Перший комп’ютер Apple був побудований на базі процесора MOS 6502 з частотою 1МГц і в 4КБ ОЗУ. Ціна пристрою складала 666 доларів. Цей факт пояснюється любов’ю Стіва Джобса до повторюваних цифр і епатажу.

Комп’ютер випускався з липня 1976 по березень 1977  року. Всього було продано близько 200 машин. Зараз ті з них, які уціліли, продаються на аукціонах за величезні гроші. Наприклад, в 2014 році один з перших комп’ютерів Apple  було продано за 900 тисяч доларів, що в тисячі разів перевищує оригінальну вартість.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1990 | Додав: adminA | Теги: дорогий раритет, перший комп’ютер Apple | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]