Сб, 2024-04-20, 02:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Січень » 26 » В Україні почалася епідемія грипу. Померли вже понад 80 людей
17:01
В Україні почалася епідемія грипу. Померли вже понад 80 людей

Міністерство охорони здоров'я України констатує епідемію грипу в країні, пише Інтерфакс-Україна.

"У нас в країні вже є епідемія грипу", - сказав міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"Як ми і очікували, епідеміологічний поріг перевищено в 18 областях, при цьому в 11 областях епідпоріг перевищено на 50%", - уточнив міністр.

За словами Квіташвілі, наразі найбільший рівень захворюваності на грип відзначається у Рівненській області, найменший – у Харківській.

Не перевищено епідпоріг у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях.

Квіташвілі повідомив, що з 1 жовтня 2015 року і до сьогодні підтверджені 83 випадки летального результату хворих на грип.

Загалом в Україні з 1 жовтня зареєстровано 2,6 млн громадян хворих на грип.

Раніше повідомлялося, що з початку зими на грип та ГРВІ перехворіло близько 6% населення України, або 2,4 млн осіб. Смерті пов'язані із запізнілим зверненням до лікарів.

Епідемічний поріг захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції було вже перевищено в Донецькій і Рівненській областях, ще 10 областей наближаються до цього рівня.

Рівень вакцинації населення України на сьогодні загалом становить лише 3%, рівень вакцинації груп ризику - близько 20%.

У Дніпропетровській області від "свинячого грипу" помер чоловік, епідпоріг по регіону перевищено в 2 рази

У Дніпропетровській області зафіксована смерть 60-річного чоловіка від "свинячого грипу" (штам H1N1) і епідеміологічний поріг в регіоні в середньому перевищено у два рази, інформує начальник Головного управління Держсанепідемслужби України в області Андрій Кондратьєв.

"Надійшли відомості, що в Новомосковському районі від "свинячого грипу" помер 60-річний чоловік. Це сталося вчора, 25 січня. Ми ще раз проведемо лабораторне дослідження, щоб дані були точними", - повідомив він журналістам на прес-конференції у вівторок, 26 січня.

За словами начальника ГУ обласної СЕС, в середньому по регіоні епідемічний поріг перевищено в 2 рази. Разом з тим, у самому Дніпропетровську епідемічний поріг поки не перевищено.

"Але ми знаходимося в прикордонній стадії. Очікуємо, що з дня на день і в Дніпропетровську ми переступимо цей поріг", - додав Кондратьєв.

За даними СЕС в Кривому Розі епідпоріг перевищено в 2,4 рази, в Першотавенську - в 2 рази, в Апостолівському районі - в 2,4 рази, в Широківському районі - 3,3 рази, в Межівському і Покровському районах - в 3 рази, в місті Новомосковську - в 2,5 рази, Нікопольський район - 2,6 рази.

Говорячи про тенденції, Кондратьєв відзначив зростання захворюваності по області. За його словами, за останній тиждень діагнози грип і ГРВІ в регіоні були поставлені 30 тис.осіб, тоді як попереднього тижня було 14 тис. хворих.

Він також відзначив низький рівень вакцинації населення.

"Для населення, яке відноситься до групи обов'язкової вакцинації, ми показали рівень один з найвищих по Україні - 95,5%. Що стосується загальної маси населення, в більшості випадків ставлення до вакцинації негативне. Це призвело до того, що рівень вакцинації в Дніпропетровській області склав 1%", - сказав Кондратьєв.

У прес-службі Дніпропетровської міської ради повідомили, що через відсутність по хворобі 20% спискового складу школярів припинена робота 3 шкіл і 31 класу в 17 школах.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 11065 | Додав: adminA | Теги: померли понад 80 людей, епідемія грипу, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]