Пт, 2024-03-29, 00:31
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 24 » В Україні придумали, чим замінити георгіївську стрічку
10:03
В Україні придумали, чим замінити георгіївську стрічку

Громадські активісти Дніпропетровська запропонували альтернативу георгіївській стрічці. За їхніми словами, гвардійська стрічка, яку росіяни та сепаратисти називають "георгіївською", скомпрометована використанням у політичній боротьбі, провокаціях і навіть у війні.

Новим українським символом ушанування пам'яті загиблих активісти пропонують зробити стрічку з медалі "Захиснику Вітчизни". Цією нагородою відзначають ветеранів Другої світової і сучасних захисників України. Єдина принципова умова - стрічку використовувати тільки в загальнонаціональних заходах, присвячених ушануванню пам'яті загиблих.

Активісти на зібрані гроші замовили 150 тисяч нових стрічок. Перші 15 тисяч роздадуть у Дніпропетровську 8-го і 9 травня.

"Стрічка, яка використовується в медалі "Захиснику Вітчизни", є досить нейтральним і патріотичним символом, який не буде викликати негативу, а буде вказувати саме на те, для чого вона застосовується", - вважає громадський активіст Ігор Кулиіковський.

Нагадаємо, Верховна Рада визначила святкування 9 травня як Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 8 травня - як Дня пам'яті і примирення.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що символом Перемоги буде червоний мак, який був вперше використаний в Україні в 2014 році.

Зазначимо, від георгіївських стрічок вже відмовляються в Бєларусі та Казахстані.

Категорія: PR, реклама і маркетинг | Переглядів: 11157 | Додав: abel | Теги: казахстан, україна, Дніпропетровськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]