Пт, 2024-03-29, 08:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 5 » В унітаз майбутнього - без води, інвестував Гейтс. ВІДЕО
14:46
В унітаз майбутнього - без води, інвестував Гейтс. ВІДЕО

Генеральний директор корпорації Microsoft Білл Гейтс інвестував 710 тисяч доларів у розробку спеціалістів з Університету Кренфілда, які створили унітаз, що працює без води, і назвали його наномембранним.

Унітаз майбутнього розробили для бідних країн, де є проблеми із водопостачанням. Це творіння випробують в Африці, щоб довести його здатність економити цінний ресурс, пише Business Insider.

Принцип роботи унітазу є досить складним. Його чаша повертається на 270 градусів і скидає весь вміст у бак, а скребок видаляє залишки вмісту. Далі нановолокна переміщують водяну пара, що є частиною рідких відходів організму, у вертикальну трубу за унітазом. Ця вода є достатньо чистою для поливу квітів або миття.

Тверді відходи потрапляють в окрему камеру, де покриваються воском для знищення запаху, і засихають. Раз на тиждень технік забиратиме відходи і, в разі необхідності, мінятиме батарейки.

Раніше фонд Гейтса і його дружини Мелінди Bill & Melinda Gates Foundation інвестували у проект британських науковців зі створення установки, здатної виробляти електричний струм з людської сечі.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1905 | Додав: adminA | Теги: гейтс, інвестував, без води, унітаз майбутнього | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]