Чт, 2024-04-18, 18:00
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 21 » VAB Банк і "Міський комерційний банк" НБУ ліквідує, а "Київську Русь" і "Астра Банк" - визнав банкрутами
11:57
VAB Банк і "Міський комерційний банк" НБУ ліквідує, а "Київську Русь" і "Астра Банк" - визнав банкрутами

Національний банк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "ВіЕйБі Банк" (VAB Банк), 19 березня 2015 прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку. Про це повідомляється на сайті НБУ.

З квітня 2014 Нацбанк за результатами банківського нагляду за діяльністю ВАТ "ВіЕйБі Банк" неодноразово звертав увагу керівництва та власників банку на наявність потенційних ризиків у діяльності ПАТ "ВіЕйБі Банк".

Для захисту інтересів вкладників та інших кредиторів НБУ в жовтні 2014 прийняв рішення про віднесення ВАТ "ВіЕйБі Банк" в категорію проблемних і встановив термін для вжиття заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства. У межах встановлених процедур НБУ працював з керівництвом і власниками банку з пошуку шляхів поліпшення фінансового стану.

Однак акціонери ВАТ "ВіЕйБі Банк" не надавали банку реальної фінансової підтримки.

В результаті регулятивний капітал банку до кінця 2014 року склав від'ємне значення (мінус 1511 млн грн) при нормативному значенні не менше 120 млн грн.

Розглянувши пропозицію Фонду з ліквідації неплатоспроможного ПАТ "ВіЕйБі Банк", Національний банк України прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ліквідації банку.

Нагадаємо, що найбільшим акціонером VAB Банк є Олег Бахматюк (86,778%).

Ще одним банків, який НБУ прийняв рішення остаточно ліквідувати, став "Міський комерційний банк", який був оголошений неплатоспроможним в листопаді 2014 року.

З цього моменту, як йдеться у повідомленні НБУ, основні власники банку "не прийняли належних та своєчасних заходів для відновлення фінансового стану банку та приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства".

Тому Нацбанк прийняв рішення відкликати у "" Міський комерційний банк "банківську ліцензію і остаточно його ліквідувати.

НБУ визнав неплатоспроможними банки "Київська Русь" і "Астра Банк"

Згідно з повідомленням, рішення Нацбанку щодо банку "Київська Русь" ухвалене у зв'язку з нездатністю акціонерів банку забезпечити його капіталізацію за результатами стрес-тесту, проведеного в 2014 році.

У повідомленні наголошується, що банк "Київська Русь" (основний власник Віктор Братко) не забезпечив у встановлені терміни виконання плану капіталізації щодо збільшення капіталу банку.

Рішення щодо віднесення "Астра Банку" в категорію проблемних пояснюється тим, що банк проводив ризикову діяльність, розмістивши значні кошти на кореспондентському рахунку в неплатоспроможності "Дельта Банку".

Після цього "Астра Банк" не зміг надати НБУ "прийнятних і переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення", а власник банку не надав йому фінансової підтримки.

Основним власником банківської групи "Дельта" є Микола Лагун.

Нагадаємо, неплатоспроможними в 2014 році були визнані 33 банку, в 2015 році - ще шість банків. У той же час в кінці січня глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що банківська система буде очищена від "олігархічних" схем.

А вже 18 лютого глава НБУ заявила, що очищення банківської системи України завершується.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11082 | Додав: abel | Теги: VAB Банк, Київську Русь, Дельта Банк, Астра Банк, VAb, Міський комерційний банк, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]