Чт, 2024-03-28, 20:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 5 » Вчені розкрили таємницю високої швидкості руху акул-мако
08:12
Вчені розкрили таємницю високої швидкості руху акул-мако

Таємницю високої швидкості руху акул-мако розкрили вчені, вивчаючи особливості нахилу луски на тілах цих підводних хижаків.

 Американські вчені зазначили, що більшу швидкість акули можуть розвивати завдяки нахилу луски, яка змушує текти воду в напрямку вздовж акули.

За словами Еймі Ланг з університету Алабами, цей вид акул може змінювати нахил луски на 30−40°, при цьому поверхня хижака залишається гладкою, якщо дивитися на рибу з носа. Якщо ж подивитися на акулу з боку хвоста, то поверхня її тіла стає схожою на розкриту шишку.

Таке розташування лусочок допомагає направляти потоки води в напрямку вздовж тіла, таким чином покращуючи гідродинаміку тіла. Згідно з даними вчених, акули-мако плавають зі швидкістю 74 км/год, а під час ривка за здобиччю можуть розганятися до 110 км/ч.

Крім цього, акули зазначеного виду є ще і довгожителями. Вчені відносять їх до риб, які живуть найдовше, оскільки в середньому акули-мако живуть близько 200−300 років, а деякі з них доживають до 500 років.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1509 | Додав: adminA | Теги: таємниця, акула, РУХ, Мако, вчені, швидкість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]