Чт, 2024-03-28, 22:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 19 » Вчені: зміни магнітного поля здатний сприймати людський мозок
11:00
Вчені: зміни магнітного поля здатний сприймати людський мозок

 Сприйняття магнітного поля у людей виявила команда вчених з Японії та США. Подібне сприйняття птахи використовують, щоб знаходити напрямок. Однак, як може використовувати цю здатність організм людини, вчені мають з’ясувати.

Для свого експерименту дослідники відібрали 26 осіб. Добровольців по черзі розміщували у темному ізольованому від звуків приміщенні. Потім вчені штучно створювали магнітне поле, яке за показниками рівнялося Земному. Дослідники постійно змінювали напрямок силових ліній поля і реєстрували активність мозку піддослідних. Передає nakes-sciene, посилаючись на публікацію в журналі eNeuro.

Таким чином вчені зімітували природні зміни геомагнітного поля під час руху людини, а нерухомість добровольців зменшила рівень сенсомоторних сигналів до мінімуму. Отримані дані вчені порівняли з показниками тих випробовуваних, для яких магнітне поле залишили статичним.

В результаті аналізу вдалося з’ясувати, що при обертанні магнітного поля проти годинникової стрілки амплітуда хвиль альф-ритму слабшає на чверть. Роботу альфа-хвиль пов’язують з розслабленим станом людини, коли він не обробляє дані. Хвилі слабшають, коли мозок починає обробляти сенсорну інформацію. Подібну діяльність вчені зафіксували у піддослідних при зміні магнітного поля. Таким чином, вчені виявили, що людський мозок сприймає магнітні поля і навіть аналізує. Однак, для чого мозок використовує це сприйняття поки невідомо.

Зазначимо, що мозок фіксував тільки обертання магнітного проти годинникової стрілки (як у північній півкулі планети). Інші сигнали мозок ігнорував як завідомо неправдиві. Подібною здатністю володіють тільки деякі тварини, які її використовують при зіткненні з порушеними магнітними полями (під час грози).

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1508 | Додав: adminA | Теги: вчені, людина, мозок, магнітне поле | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]