Чт, 2024-03-28, 13:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 19 » Від старіння до раку: Чим небезпечна газована вода
10:36
Від старіння до раку: Чим небезпечна газована вода

Популярність газованих напоїв продовжує залишатися дуже високою, незважаючи на те, що вони шкідливі для здоров’я. Втім, деякі люди не підозрюють, що ці напої ще шкідливіші, ніж це здається.

Вони прискорюють старіння

Випиваючі щодня по дві банки газованої води з цукром люди старіють швидше тих, хто ніколи не п’є газовані напої. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Каліфорнії, які виявили, що у любителів газованої води клітини на 4,6 роки старші, ніж у їхніх ровесників, що віддають перевагу іншим напоям. Швидкість старіння клітин вимірювалася по довжині теломерів – кінцевих ділянок хромосом.

Вони провокують нездорове харчування

Вживання всього двох банок газованої води в день змушує людей активніше налягати на різного роду солодощі та їсти більше цукру. До такого висновку прийшли вчені з Університету Бангора. Тяга до солодкого міцно пов’язана із зоною мозку, що відповідає за систему винагороди, тому люди і прагнуть збільшити споживання цукру.

Вони викликають рак

Жінки, які вживають більше трьох газованих напоїв з цукром в тиждень більше за інших ризикують зіткнутися з ризиком розвитку раку грудей. Вчені з Університету Лаваля у Квебеку торік виявили, що чим більше цукру разом з газованою водою споживає жінка, тим вище щільність її грудей, яка є фактором ризику при раку.

Вони шкодять кісткам

Вживання великих обсягів коли може негативно вплинути на ваші кістки, як з’ясували американські дослідники з Університету Тафтса. Це пов’язано з тим, що в колі міститься високий рівень фосфорної кислоти.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1526 | Додав: adminA | Теги: вода, газована, рак, небезпека, старіння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]