Пт, 2024-03-29, 06:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 14 » Відкрилася 71-ша сесія Генеральної Асамблеї ООН
10:44
Відкрилася 71-ша сесія Генеральної Асамблеї ООН

У вівторок, 13 вересня, офіційно відкрилася 71-ша сесія Генеральної Асамблеї ООН. Як повідомляє Центр новин ООН, щорічні загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня.

Раніше голова 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Могенс Люккетофт оголосив про закриття ювілейної 70-ї сесії.

Могенс Люккетофт нагадав, що делегати 70-ї сесії досягли прогресу в тому, що стосується Цілей сталого розвитку і боротьби зі зміною клімату. Вдалося запровадити нововведення в процедуру виборів Генерального секретаря, які одностайно підтримали держави-члени ООН.

Головуватиме на новій 71-й сесії дипломат з Фіджі Пітер Томсон. В перші дні роботи нової сесії будуть вирішуватися переважно процедурні питання, зокрема пов'язані з розподілом пунктів порядку денного по шести основних комітетах Асамблеї. 20 вересня розпочнуться загальні дебати. За традицією, першими в цей день з трибуни Генеральної Асамблеї виступлять лідери Бразилії і США. Перед початком загальних дебатів Генеральний секретар ООН представить державам-членам ООН свою щорічну доповідь про роботу організації.

Згідно з попереднім списком промовців, у першій половині першого дня загальних дебатів після президента Обами виступлять президенти Чаду і Франції, а також глави держав Гаяни, Катару, Аргентини, Словаччини, Малаві, Йорданії, Швейцарії та Перу. На цей же день заплановано виступ прем'єр-міністра Великої Британії.

Першим у другій половині дня 20 вересня до делегатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї звернеться президент Таджикистану. Виступ президента України Петра Порошенка заплановано на першу половину дня 21 вересня.

Напередодні загальнополітичної дискусії 19 вересня відбудеться Саміт з питань біженців та мігрантів.

Генеральна Асамблея ООН є головним дорадчим органом ООН. У неї входять представники всіх держав-членів організації, кожна з яких має один голос. Рішення з важливих питань, таких як питання миру і безпеки або прийом нових членів, потребують більшості у дві третини голосів. Рішення з інших питань ухвалюються простою більшістю.

Нагадаємо, на торішній сесії ООН держави-члени в ході голосування обрали Україну непостійним членом Ради Безпеки ООН строком на два роки.

Зазначимо, цьогоріч сесія ГА ООН проходить востаннє під керівництвом генсека Пан Гі Муна. Він покине свій пост 1 січня 2017 року після двох п'ятирічних термінів перебування на цій посаді.

Вибори нового генсека ООН почалися в липні в РБ ООН. Вони проходять за зачиненими дверима і триватимуть кілька місяців. За пост генсека ООН наразі ведуть боротьбу шість чоловіків і п'ять жінок.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1800 | Додав: adminA | Теги: 71 сесія, генеральна асамблея оон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]