Чт, 2024-04-18, 15:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Січень » 6 » Відкриття першого інклюзивно-ресурсного центру в Україні
13:36
Відкриття першого інклюзивно-ресурсного центру в Україні

Як повідомляють новини України онлайн, Марина Порошенко та Валентин Резниченко (сьогодні виконує функції глави Дніпропетровської ДА), відкрили поки що перший в країні центр для педагогічної та психологічної підтримки дітей з особливими потребами — Інклюзивно-ресурсний центр.

Особливості закладу

Відкритий центр дає змогу дітлахам з особливими потребами як можна краще адаптуватись до суспільних норм та вимог. Заклад складається із чотирьох кімнат, три з котрих використовуються для індивідуальної роботи з дитиною, та одна — для групових занять.

Основними напрямками роботи із дітьми будуть:

  • логопедія;
  • корекційна педагогіка;
  • дефектологія;
  • психологія.

Окрім цього, у разі необхідності можуть також проводитись і заняття з лікувальної фізкультури. Для цього одна із кімнат оснащена відповідним спорядженням.

Так звана ресурсна кімната буде поділеною на окремі зони. Як дають зрозуміти новини України онлайн, це будуть:

  • корекційно-розвиткова — діти в ній будуть займатись із вузькопрофільними спеціалістами відповідно до своїх потреб;
  • соціально-адаптаційну — тут дітлахів будуть навчати побутовим навичкам.

Особливістю центру є інтерактивна підлога. Завдяки інноваційним технологіям на ній можуть зображуватись найрізноманітніші візерунки та малюнки.

Простим стане відвідування для малюків цього центру. Тут немає жодних сходів та “проблемних” для колясочників місць. Двері закладу відкриваються автоматично, відразу після сигналу відповідної кнопки (за типом дверного дзвінка).

Перспективи

Перший ІРЦ створений для дітей з особливими потребами Солонянського району. Віковий діапазон відвідувачів — від 2-х до 18-ти років. Таких, як зазначають новини України онлайн, нараховано вже 80 осіб.

Заклад вже сьогодні використовує найбільш успішні та перевірені практикою розвинених західних країн методики реабілітації, психології та педагогіки.

З вересня 2018-го року, як обіцяють урядовці, такі ж центри запрацюють по інших областях України.

У великих містах не обласного значення будуть відкриватись так звані ресурсні кімнати. Ймовірніше за все, для таких будуть виділятись класи місцевих навчальних закладів.

Фінансувати відкриття подібних центрів будуть місцеві бюджети завдяки ініційовані Президентом децентралізації. Разом із тим, на відкриття закладів цього типу виділятимуться також кошти з Міністерства освіти.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1891 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]