Вт, 2024-04-16, 19:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Відновити пам'ятник князю Острозькому в Києві допоможе Литва
11:50
Відновити пам'ятник князю Острозькому в Києві допоможе Литва

Уряд Литви вирішив, що країна візьме участь у відновленні надгробного пам'ятника в Києві гетьману литовському Костянтину Острозькому - видатному полководцю, який розбив московську армію під Оршею. Про це повідомляє Delfi з посиланням на заступника міністра закордонних справ Неріса Германаса.

"Суть рішення - щоб державні установи Литви ухвалили політичне рішення про підтримку цього проекту (відновлення надгробного пам'ятника в Києві, - ред.) і, по можливості, фінансували. До цього буде залучено багато відомств, зокрема, міністерства оборони, культури", - сказав Германас.

На відновлення пам'ятника в Києві уряд Литви виділяє до 44 тис. євро. Проект планується реалізувати до 2020 року.

Довідка

У вересні 1514 року об'єднані війська під керівництвом великого гетьмана литовського, православного магната Костянтина Острозького у битві під Оршею здобули одну з найбільших перемог, подолавши противника, втричі більшого за чисельністю, - московське військо. Після цього просування Московії на захід було надовго затримано.

Острозький похований у монастирському комплексі в Києві, але пам'ятник на його честь, який стояв там, було зруйновано. Новий пам'ятник планується встановити на тому ж місці.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1954 | Додав: adminA | Теги: Пам'ятник, відновлення, Острозький, Князь, Допомога, Київ, литва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]