Чт, 2024-03-28, 18:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 15 » Військовий корабель НАТО прямує до Чорного моря
10:02
Військовий корабель НАТО прямує до Чорного моря

Сьогодніь о 07:45 до протоки Босфор курсом на Стамбул увійшов флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) - німецький корабель комплексного постачання FGS Werra (А 514) типу "Ельба".

Про це повідомляє моніторингова група "Майдану закордонних справ", Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакції BlackSeaNews.

Приблизно о 08:15 корабель пришвартувався в Стамбулі біля військового причалу на мисі Сарайбурну (там, де знаменитий палац Топкапі)

Німеччина очолила SNMCMG2 в січні 2019 на ротаційній основі. Командир - Commander Martin SCHWARZ, German Navy. Цікаво, що FGS Werra (А 514) прибуває до регіону майже без зупинки: 2 лютого він вийшов з німецької військово-морській базі в Вільгельмсхафені і зробив тільки одну зупинку 11-12 лютого в грецькому порті.

Серія з шести плавбаз типу "Ельба" (проект 404), призначених для мобільного забезпечення в море ракетних катерів і торпедних катерів і тральщиків у зоні відповідальності національних військово-морських сил.

Основними завданнями цих судів є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів паливно-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також при необхідності електроенергією.

Корабель здатний перевозити 450 т дизельного палива, 11 т машинного масла, 27 т продовольства, 150 т прісної води, 130 т боєприпасів і спорядження. На палубі може розміщуватися вертоліт NH90 або Sea King. Особливістю плавбаз типу "Ельба" є використання змінних контейнерних модулів, склад яких залежить від характеру бойової діяльності забезпечуваних кораблів. Модулі формуються з контейнерів стандартних розмірів масою до 7,5 т. Для всієї серії плавбаз цього проекту розроблено комплект з 51 контейнера, де є обладнання для механічних та радіотехнічних ремонтних майстерень, приміщень похідного штабу з'єднань кораблів, сховищ документацій, запасних частин, трального озброєння і водолазного спорядження. На палубі кожного судна в два яруси може бути розташовано до 24 контейнерів з обладнанням.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1482 | Додав: adminA | Теги: військовий, корабель, чорне, НАТО, Море | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]