Чт, 2024-03-28, 13:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Військову політику США довірять "шаленому псу"
13:56
Військову політику США довірять "шаленому псу"

Новообраний президент США Дональд Трамп підтвердив свої наміри як майбутнього глави держави щодо скорочення військової присутності США у світі.

Обама визнав роль США в появі "ІД" і дав пораду Трампу

"Цей руйнівний цикл інтервенцій та хаосу треба нарешті припинити", - заявив Трамп у середу, 7 грудня, передає DW.

За його словами, американські військові втручатимуться тільки тоді, коли це стосуватиметься інтересів національної безпеки країни. США повинні зосередитися на боротьбі з терористами і утримуватися від підштовхування до зміни режимів в інших країнах. Водночас Трамп пообіцяв сприяти забезпеченню стабільності в світі.

Крім того, Дональд Трамп офіційно оголосив про намір призначити генерала морської піхоти у відставці Джеймса Меттіса міністром оборони.

"Для того щоб досягти успіху в нашій військовій стратегії, нам потрібен правильний чоловік, який очолить Міністерство оборони нашої країни. Правильно? І тому я з гордістю сьогодні офіційно оголошую про свій намір призначити генерала Джеймса Меттіса, "Скаженого Пса", на пост міністра оборони США", - заявив Трамп, виступаючи у вівторок увечері в американському штаті Північна Кароліна.

За словами обраного президента, Меттіс - "один з найбільш ефективних генералів в США за багато-багато десятиліть".

"Під його керівництвом ми перебудуємо нашу військову політику і альянси, знищимо тероризм і будемо протистояти нашим ворогам, зробимо Америку знову безпечною", - підкреслив Трамп.

Щодо додаткового дозволу Сенату США обраний президент заявив, що "якщо Меттіс не отримає цей дозвіл, дуже багато людей розлютяться".

"Я з нетерпінням чекаю того, щоб стати цивільним керівником, коли Конгрес дасть мені відповідний дозвіл, і Сенат проголосує на цю користь", - сказав у свою чергу Меттіс.

Меттіс почав свою кар'єру на початку 1970-х років. Брав участь у бойових діях у рамках операції "Буря в пустелі" в 1991 році, а також в операції в Афганістані проти талібів "Непохитна свобода", яку США почали після терактів у США в 2001 році. Потім Меттіс взяв участь у вторгненні в Ірак в 2003 році і був учасником широко відомої битви за Фаллуджу в 2004-му.

Прізвисько "Скажений Пес" генерал отримав за своє непримиренне ставлення до ісламських екстремістів. На його рахунку багато неоднозначних і жорстких висловлювань.

Кандидатури на посади міністрів повинні бути затверджені Сенатом, однак у випадку з Меттісом необхідний додатковий дозвіл, оскільки призначення на пост глави Пентагону можливо не раніше семи років після відставки, тоді як Меттіс пішов зі служби в 2013 році.

Раніше повідомлялося, що Джеймс Меттіс називав агресію Росії проти України у Криму та на Донбасі "значно гострішою, значно серйознішою", ніж вважають у Вашингтоні та Європейському Союзі.

"У Криму та Україні йде війна", - заявляв Меттіс.

"Дії Росії в Україні я вважаю, можливо, найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для всього регіону", - заявив Меттіс у травні 2015 року під час виступу в The Heritage Foundation.

Тоді ж генерал попереджав про небезпеку російського націоналізму, на який спирається режим президента РФ Володимира Путіна.

Обама визнав роль США в появі "ІД" і дав пораду Трампу

Президент США Барак Обама визнав причетність своєї країни до появи терористичного угруповання "Ісламська держава". Раніше про це ж говорив президент Сирії Башар Асад та інші політики, в тому числі наступник Обами - Дональд Трамп.

"Коли ми обмірковували нашу відповідь (на дії "ІД"), ми відмовилися повторювати деякі помилки, допущені під час вторгнення (армії США в Іраку) в 2003 році, які сприяли виникненню організації, що стала "ІД", - заявив Обама у вівторок, 6 грудня, виступаючи з промовою про боротьбу з тероризмом на військовій базі "Макдім" у Флориді (стенограма виступу президента опублікована в офіційному блозі Білого дому на сайті Medium.com).

Він пояснив, що замість того, щоб діяти власними силами, США в боротьбі з "ІД" зосередилися на підтримці місцевих формувань, а також створили міжнародну коаліцію майже з 70 країн.

В результаті по терористах було завдано понад 16 тисяч авіаударів, вони втратили більше половини утримуваних територій, їхній бойовий дух впав, а місцеве населення відвертається від бойовиків.

Обама зазначив, що терористи стверджують, що воюють в ім'я ісламу. Однак він закликав не сприймати боротьбу з тероризмом як боротьбу з конкретною релігією.

"Якщо ми будемо діяти, ніби це війна між Сполученими Штатами і ісламом, ми не просто будемо втрачати більше американців під час терористичних атак, але ми також будемо випускати з уваги ті самі принципи, які, як ми стверджуємо, ми захищаємо", - зауважив він, ймовірно, заочно звертаючись до майбутнього президента США Дональда Трампа, який вступить на посаду в січні 2017 року.

Зазначимо, що під час своєї передвиборної кампанії Трамп різко висловлювався з приводу мусульман, а після його перемоги на виборах у США зафіксували зростання ксенофобських нападів.

Цікаво, що раніше Трамп неодноразово звинувачував Обаму в створенні терористичного угруповання "Ісламська держава". "ІДІЛ" шанує Обаму. Він є засновником "ІДІЛ". Він створив "ІДІЛ", - заявляв Трамп, зазначаючи, що "співзасновником угруповання є екс-держсекретар США" Хілларі Клінтон.

У свою чергу, Клінтон після висловлювання Трампа про бажання заборонити мусульманам в'їзд до США називала його "найкращим вербувальником "ІД". Звинувачення прозвучали після повідомлень про те, що уривок з виступу Трампа використовували в своєму пропагандистському відео терористи одного з угрупувань, пов'язаних з "Аль-Каїдою".

У жовтні президент Сирії в інтерв'ю російській "Комсомольской правде" заявив, що "ІДІЛ" була створена в Іраку під американським наглядом" і що "американці відіграли пряму або непряму роль у створенні "ІДІЛ".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1944 | Додав: adminA | Теги: шалений пес, США, військова політика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]