Сб, 2024-04-20, 08:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Листопад » 9 » Виробляти електрику гриби змусили вчені
19:18
Виробляти електрику гриби змусили вчені

гриби

Дослідники змогли інтегрувати два види живих організмів і одну технологію для виробництва струму. Вчені створили біонічний гриб, який генерує електрику. Для цього вони використали певні бактерії і графенові нанострічки, які простягаються від шапки до ніжки. Про це пише Newsweek, додаючи, що технологія однак не генерує достатньо електрики, щоб живити будь-який електричний пристрій. Але експеримент продемонстрував, як можна генерувати електрику біологічного походження.

Для своєї розробки команда вчених Технологічного інституту Стівенса в Нью-Джерсі використала звичайні печериці з супермаркету, які покрили нанострічками з графену. Потім на стрічки за допомогою 3D-принтера нанесли «біологічне чорнило» з ціанобактеріями, які здатні виробляти електрику під дією Сонця, але не можуть довго жити на штучних поверхнях.

Щоб вирішити цю проблему, вчений Судіп Джоші вирішив, що середовищем для бактерій можуть стати гриби. І це вирішує проблему, яка не дозволяла до цього часу використовувати їх для генерації електрики. Гриби з супермаркету вкрили стрічками графену для того, щоб створити мережу електродів для взаємодії з бактеріями. Таким чином, під дією світла мікроорганізми, занесені в гриби через «біологічне чорнило», почали виділяти електричний струм. "Світло на грибах активує механізм фотосинтезу ціанобактерій, в ході якого генеруються біологічного походження електрони", — пояснив Джоші.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1554 | Додав: adminA | Теги: електрика, Гриби, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]