Вт, 2024-04-23, 19:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Листопад » 12 » Виробляти пральний порошок з грибів почали в Данії
20:22
Виробляти пральний порошок з грибів почали в Данії

гриби Вся справа у ферментах, які здатні відлущувати плями та розщепляти жири навіть при низьких температурах. До того ж такий порошок є виключно органічним продуктом, адже не містить жодних хімічних домішок. Про це повідомляє Аграрії Разом.

Ферменти, або ензими - зазвичай досить складні молекули білка, рибозими або їх комплекси, які прискорюють хімічні реакції в живих системах. Кожен фермент, згорнутий в певну структуру, прискорює відповідну хімічну реакцію: реагенти в такій реакції називаються субстратами, а отримувані речовини - продуктами.

Так ось, дослідники з Данії придумали, як змусити гриби розщеплювати споживані ними з'єднання: для цього створили унікальний спосіб виділення ферментів. Органіка, що входить в раціон гриба, має властивості відлущування плям і жиру.

Більш того, екологічний порошок здатний діяти за призначенням при низьких температурах, а це означає, що витрачати зайву енергію на підігрів води не потрібно. І значимий факт: порошок екологічно чистий. Тому через відсутність отруйних хімічних речовин природа від подібних прань не постраждає.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1554 | Додав: adminA | Теги: гриб, Данія, пральний порошок, виробництво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]