Пт, 2024-04-19, 19:51
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Власний електромобіль створить Польща
15:26
Власний електромобіль створить Польща

 Енергетичні компанії Polska Grupa Energetyczna (PGE), Energa, Enea і Tauron Polska Energia 20 жовтня створили компанію ElectroMobility Poland і планують втілити проект національного електромобіля, пише Польське радіо.

"Польське авто з електричним двигуном буде коштувати до 70 тис. злотих (до 16 тис. євро) і щонайменше 60% запчастин будуть виробляти польські підприємства", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в листопаді 2016 року оголосять конкурс з вироблення кузова для майбутнього авто.

Крім того, бажання приєднатися до цієї ініціативи також висловив польський нафтовий концерн PKN Orlen, який планує на своїх заправних станціях встановити пункти швидкої зарядки електромобілів.

У планах польського енергетичного сектора закладено, що в 2020 році в Польщі має бути мінімум 75 тис. зареєстрованих автомобілів з електричним двигуном, а ще через 5 років таких транспортних засобів має налічуватися 1 млн.

При цьому, польський уряд для заохочення майбутніх власників автомобілів з електричним або гібридним двигуном планує запровадити податкові пільги і нульову ставку податку на додану вартість. Згоду на це має дати ще Європейська комісія.

Водночас у Польщі хочуть ввести в дію вищу оплату за користування "старшими" автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння, які викидають велику кількість шкідливих газів в атмосферу.

Раніше Інститут електродинаміки НАН України представив проект "Доступний український електромобіль", метою якого є налагодження виробництва в Україні машин з нульовим шкідливим викидом в атмосферу.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1913 | Додав: adminA | Теги: електромобіль, Власний, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]