Пт, 2024-03-29, 12:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 12 » Водень з каналізаційних стоків отримали японці і заправляють ним автівки
07:32
Водень з каналізаційних стоків отримали японці і заправляють ним автівки

Місто Фукуока (Японія) зуміло першим отримати водень з каналізаційних стоків і використовувати його в якості палива для автомобілів. У розробці і проектуванні цієї технології брали участь компанії Toyota і Mitsubishi, а також Університет Кюсю (Kyushu University), які підключилися до проекту після того, як заводу стічних вод були виділені інвестиції в розмірі 12 млн. доларів.

Станція працює лише 12 годин на добу. Виробленого там газу достатньо, щоб заправити 65 автомобілів, оснащених водневими паливними елементами. Проте, згідно з "Star Advertiser", станція може забезпечити воднем до 600 машин щодня. За словами розробників: "це відновлювані джерела, що не залежать від викопного палива".

Водень отримується із біогазу, що поєднує метан і вуглекислий газ. В свою чергу, гази виділяються в процесі розпаду органічних речовин, що знаходяться в каналізаційних стоках.

За кількістю автомобілів на водневих паливних елементах Японія є світовим лідером. На другому місті (з суттєвим відривом) – Німеччина. В Японії діють дві компанії, що випускають авто, які працюють на електроенергії, отриманої з водню. Також в країні зареєстровано аж 80 заправних станцій для водневих транспортних засобів (це в чотири рази більше, ніж в штаті Каліфорнія). В Німеччині їх – 50. Воднева заправна станція, що живиться від заводу, який очищає каналізаційні стоки, є проривом в галузі екологічно чистих автомобілів. Ця технологія може використовуватися в будь-якій країні.

Йошикацу Танака, головний інженер проекту Toyota Mirai, так прокоментував інноваційну технологію:

"Застосування стічних вод (для отримання водню) повністю невикористане сьогодні джерело палива. Ця технологія є перспективною і може стати самодостатньою".

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1802 | Додав: adminA | Теги: автівка, каналізаційні стоки, водень, японці, заправка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]