Чт, 2024-04-25, 01:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 5 » Водонепроникний і вогнетривкий папір створили китайські науковці
17:36
Водонепроникний і вогнетривкий папір створили китайські науковці

 Китайські науковці розробили стійкий до впливу вогню і води папір. Новий матеріал за своїми характеристиками не має аналогів у світі. "Папір був розроблений групою дослідників на чолі з професором Шанхайського інституту кераміки при Китайській академії наук Чжу Інцзю. Розробники вже направили запит на отримання патенту на свій винахід у Китаї", - зазначається в публікації.

Як пише "Шанхай жибао", цей неорганічний папір досить еластичний, міцний і не схильний до механічних пошкоджень в екстремальних умовах.

Як стверджують розробники, новий матеріал витримує вплив температури в 200 градусів за Цельсієм. Завдяки своїй структурі, папір також відштовхує воду навіть в тому випадку, якщо він механічно пошкоджений. На ньому не залишається жодних слідів при зіткненні з молоком, кавою, соком або чаєм.

З практичного погляду, вважають науковці, є маса варіантів застосування нового матеріалу: від використання для зберігання особливо важливих документів до рекламних щитів на вулицях.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1858 | Додав: adminA | Теги: водонепроникний, китай, вогнетривкий папір, Науковці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]